Una dintre cele mai importante asociații ale agențiilor de turism din Japonia, JATA, le-a solicitat membrilor săi să facă o listă de 30 de orașe mici și sate din Europa pe care vrea să le promoveze.
Pe lista celor mai frumoase oraşe mici din Europa se mai găsesc Berat (Albania), Civita di Bagnoregio (Italia), Lech (Austria), Hindeloopen (Olanda), Lefkara (Cipru), Rovinj (Croaţia), Piran (Slovenia) sau Marianske-Lazne (Cehia).
Printre acestea a fost nominalizat și un mic oraș din nordul României, care se află la confluența râului Humor cu râul Moldova. Este vorba despre Gura Humorului, renumit pentru clădirile sale colorate, potrivit Telegraph.co.uk.
Gura Humorului se află la 35 de kilometri de Suceava, între culmile împădurite ale Obcinei Mari, Ocinei Voronețului și Obcinei Humorului.
Poiana cu vegetație abundentă de la gura pârului Humor este menționată documentar încă din vremea lui Ștefan cel Mare.
A început să devină cunoscută încă din secolul al XIX-lea pentru proprietățile curative ale aerului și ale apelor sale, iar în perioada interbelică ca o stațiune balneo-climatrică de referință.
Printre altele, aici puteți vizita Mănăstirea Voroneț, considerată „capela sixtină din Europa de Est”, care face parte din patrimoniul cultural universal.
Cei care vor să-și programeze o vacanță de iarnă în Gura Humorului trebuie să știe că aici există o pârtie de schi – Pârtia „Şoimul” – 1478 m lungime, 35 m lăţime, 283 m diferenţă de nivel, dotată cu un telescaun şi cinci tunuri de zăpadă/
De asemenea, aici mai există și două săli polivalente de sport, o piscină acoperită de dimensiuni olimpice, cu saună și jacuzzi, în care funcționează și o școală de înot și o școală de inițiere în scufundări. De asemenea, tot la Gura Humorului a mai fost construit și un patinoar natural. Dacă nu e foarte frig puteți folosi terenurile de baschet, handbal, volei, tenis de câmp sau fotbal, care dispun și de iluminat nocturn.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.