Potrivit site-ului www.turismo.it, Drumul Transfagarasan este ”strada più bella del mondo è in Romania”, adica cea mai frumoasa strada din lume se afla in Romania. Numit adesea „Follia di Ceausescu” – Nebunia lui Ceausescu’’, drumul de 152 kilometri traverseaza cei mai inalti munti din Romania – Muntii Fagaras. Este deschis doar 4 luni pe an si leaga Muntenia de Transilvania. Drumul asfaltat, ajunge la Balea Lac, la altitudinea de 2042 de metri, astfel Tranfagarasanul ocupand locul al doilea in topul soselor alpine din Romania, dupa Transalpina din Muntii Parang (2145 de metri).
Potrivit site-ului www.turismo.it , ”strada più bella del mondo è in Romania”, adica cea mai frumoasa strada din lume se afla in Romania. Jurnalistii italieni apreciaza peisajul montan, asfaltul ajungand prin numeroase rezervatii naturale.
Transfagarasanul strabate Golul Alpin al Muntilor Fagaras intre Podragu – Suru si Valea Balii, pe langa lacul glaciar Balea, Cascada Balea- ce mai inalta cadere de apa din Romania si Cabana Balea Cascada si comuna Cartisoara.
Drumul Transfagarasan sau DN7C – un drum strategic
DN7C a fost construit in perioada comunista, la ordinul lui Nicolae Ceausescu, intre anii 1970-1974. Drumul a fost gandit ca fiind unul strategic militar. Acesta putea permitea trupelor romane sa traverseze Carpatii mai usor, in eventualitatea unei invazii sovietice.
Drumul porneste din comuna Bascov, langa Pitesti. Apoi isi continua serpentinele prin Curtea de Arges. Punctul final este intersectia cu drumul DN1 intre Sibiu si Brasov, in apropierea comunei Cartisoara.
Una dintre cele mai inalte zone asfaltate ofera privelisti uluitoare. Transfagarasunul este un melanj impresionant intre zona arida din nord si vaile verzi din sud.
Zona montană inalta a DN7C este deschisa circulatiei rutiere, in fiecare an, din 30 iunie pana in 1 noiembrie. Zapada, caderile de pietre si curbele in ac de par fac acest drum unul dintre cele mai periculoase din Europa.
Directia Regionala de Drumuri și Poduri Brasov a anuntat ca drumul Transfagarasan urmeaza sa fie deschis oficial la 1 iulie. Soferii trebuie sa stie ca exista restrictii si in aceasta perioada. Astfel incat, circulatia pe timp de noapte este restrictionata intre orele 22-6:00, deoarece drumul nu este prevazut cu elemente reflectorizante. Limita de viteza pe acest drum magnific este de 40 de kilometri la ora.