Domeniul Regal Săvârșin și-a deschis porțile

Duminică, 1 mai 2022, în prezența Majestății Sale Margareta și a Principelui Radu a avut loc deschiderea Domeniului Regal Săvârșin, pentru anul 2022. La ceremonie au luat parte primarul comunei, prof. Ioan Vodicean, membri ai Parlamentului României, ai Consiliului Județean Arad și ai altor instituții județene. A fost prezent un numeros public, venit mai ales din Arad, Timiș, Bihor și Hunedoara.

În piața din Satul Regal (la intrarea pe domeniu), a avut loc un concert de muzică clasică și contemporană, susținut de Cvartetul Arădean.

Majestatea Sa și primarul au dezvelit placa inaugurală a Casei Ceaiului, cea mai recentă clădire restaurată de Fundația Colecția Familiei Regale a României.

După concert, mai multe sute de persoane au vizitat Parcul Regal, Muzeul Automobilului, Atelierul Auto al Regelui Mihai, Magazinul de Suveniruri și Casa Ceaiului, inaugurată cu această ocazie.

Familia Regală a inclus Domeniul de la Săvârșin în circuitul turistic, anul trecut. Domeniul Regal Săvârșin este singura reședință privată din România a familiei regale. „Va deveni, în săptămânile următoare, disponibilă pentru public. Vor putea avea aici un ceai, o cafea sau o gustare”, a declarat, pentru stirileprotv.ro, Radu Ghină, directorul Fundației Colecția Familiei Regale a României.

Castelul folosit în mod curent de către membrii Familie Regale nu este deschis publicului, dar pot fi vizitate Muzeul Regal al Automobilului, Atelierul Auto al Regelui Mihai I, Casa Ceaiului, magazinul de suveniruri și parcul de 6,5 de hectare care înconjoară castelul.

Prețul unui bilet este de 30 de lei, iar copiii, studenții și pensionarii plătesc 15 lei. În primul an de vizitare, domeniul a atras circa 50.000 de vizitatori. Programul de vizitare în luna mai va fi în fiecare zi, de la ora 9.00 la ora 18.00, în zilele de 1-13 mai și 23-31 mai, cu programare și confirmare la numărul de telefon 0743 183 181 sau la adresa de e-mail contact@savarsinregal.ro.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole