Bărbatul sau femeia? Cine hotărăște în cuplu unde se merge în vacanță

Președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism și administrator al agenției de turism Paralela 45, Alin Burcea, spune că în 80% din cazuri, atunci când se hotărăște destinația de vacanță a familiei, indiferent de cât de mult se dezbate subiectul, femeia are ultimul cuvânt.

„Bărbații sunt creaturi simple, ei își doresc să fie sănătoși, să poată munci și alte câteva. Totul se rezumă la 3-4 chestii mai importante. La femei sunt câteva mii de chestii importante și alte câteva mii foarte importante. (…) Pentru un bărbat nu e atât de important unde merge în vacanță, ci să fie alături de soție sau iubită și să fie ea fericită”, a declarat Alin Burcea, pentru profit.ro.

La sfârșitul săptămânii trecute peste 250 de agenții de turism și tour-operatori din 14 țări au participat la Târgul de Turism al României, care a avut la Romexpo București.

Potrivit reprezentanților agențiilor de turism, în ultimii ani, tot mai mulți români își cumpără vacanțe din timp, iar foarte multe rezervări au început să se facă în lunile ianuarie și februarie. Cei de la TUI spun că există o creştere de peste 30% a vânzărilor în perioada de early booking faţă de anul trecut.

Sunt multe hoteluri din destinaţii interne şi externe care deja sunt în stop sale pentru perioadele de vârf de sezon (20 iunie-10 iulie şi 20 august-10 septembrie).

În ceea ce privește stațiunile de pe litoralul românesc, Mamaia rămâne cea mai căutate, însă anul acesta ar putea crește în popularitate și Saturn, Cap Aurora, Mangalia sau Eforie Nord.

Asociația Litoral-Delta Dunării crede că va crește interesul pentru litoralul românesc și datorită zborurilor cu avionul care fac legătura dintre Constanța și Timișoara, Cluj, Oradea sau Iași.

Reprezentanții agențiilor de turism mai spun că cei care obişnuiesc să viziteze târgurile de turism sunt mari amatori de oferte speciale şi chilipiruri, încercând să cumpere, cu această ocazie, vacanţe reduse cu până la 50%.

 

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole