The Invisible Exhibition Budapest. Folositi-va simturile pentru a descoperi o alta lume!

De regula, in calatoriile noastre ni se intampla sa vizitam expozitii, insa niciuna ca The Invisible Exhibition Budapest. Aceasta expozitie permanenta este o calatorie unica in lumea celor nevazatori. Ghidul care va insoteste poate fi o persoana cu deficiente de vedere sau partial vazatoare. Expozitia se tine atat in Budapesta, Praga, Varsovia cat si peste granita, in Statele Unite ale Americii.

Daca ajungeti in Budapesta interesati-va de cladirea Millenáris, locul in care se desfasoara expozitia inedita. Turul ghidat dureaza in jur de 1 ora si trecerea se face de la lumina obscura la intuneric total. Turistii au la dispozitie 7 camere diferite pe care sa le exploreze, insa tot ce aveti nevoie e de simturi ascutite la maxim: auz, pipait si miros.

Lumea nevazatorilor redata in cateva camere

Camerele – expozitie au fost create in asa fel incat sa redea viata noastra de zi cu zi: mersul pe strada, un joc de jah, la un pahar de vin cu prietenii, un muzeu, s.a.m.d. Primele minute s-ar putea sa vi se para infricosatoare, sa vizitati ceva, dar de fapt sa nu vedeti nimic cu ochii deschisi. Tot ce trebuie sa faceti este sa va relaxati si sa lasati gandurile negative, emotiile si alte sentimente care va incearca cand experimentati aceasta senzatie. Ghidati-va dupa vocea ghizilor, ei vor fi mai mult decat un ajutor printre obstacole.

Expozitia Invizibila Budapesta nu este un tur complet in bezna, cei care ii trec pragul pot ajunge si in sectiunea vizibila, loc in care pot fi testate obiectele folosite de nevazatori zi de zi. De la ustensile de bucatarie, carti in Braille, ceasuri, dispozitive ajutatoare pentru mers, jocuri, aparate de scris, software, s.a.m.d.

Ce trebuie sa stiti despre The Invisible Exhibition Budapest?

Grupuri de cate 2 sau 8 persoane pot fi primite din 15 in 15 minute. Pentru tururi ghidate in limbi straine aveti de nevoie de o rezervare pe site. Programul expozitiei este de luni pana miercuri intre orele 10-22, vinerea vizitatorii sunt asteptati pana la orele 23, iar in weekend tot intre orele 10-22.

De asemenea, organizatorii expozitiei au creat alte 4 programe: cina italiana invizibila, degustare de vin, cina mirosurilor si team building. Pentru o astfel de ”calatorie” se platesc aproximativ 16 euro pentru un grup de 10 persoane.

Copiilor sub 7 ani nu li se recomanda vizitarea acestei expozitii, iar persoanele nevazatoare au acces gratuit.

The Invisible Exhibition Budapest o puteti gasi la adresa Millenáris B csarnok, 1024, Kis Rókus u. 16-20. Pentru mai multe detalii legate de rezervari, tarife si limba in care solicitati turul puteti accesa site-ul www.lathatatlan.hu.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole