6 afectiuni care pot fi tratate fara interventie chirurgicala, prin fizioterapie

0
1136

Fizioterapia poate trata aproape orice boala care afecteaza muschii, nervii sau articulatiile, insa nu multa lume cunoaste toate efectele benefice ale acestui tip de tratament ce poate duce chiar la evitarea unor interventii chirurghicale, in anumite situatii.

Foarte multe afectiuni pot fi tratate daca apelati la servicii de fizioterapie specializate. Efectele benefice sunt nenumarate, de la cele antialgice, de calmare a durerii, antiinflamatorii in cazul inflamatiilor articulare sau musculare, eliminarea contracturilor, relaxare musculara si multe altele.

Pentru a va exemplifica mai bine cum poate decurge recuperarea prin fizioterapie, va prezentam 6 afectiuni ce pot fi tratate fara interventie chirurgicala cu ajutorul fizioterapiei:

Hernia de disc se vindeca mai bine prin fizioterapie decat interventie chirurghicala

Hernia de disc e poate cea mai cunoscuta afectiune ce poate fi tratata cu ajutorul fizioterapiei. Daca suferi de hernie, trebuie sa stii ca s-a demonstrat ca rezultatele unui program personalizat de recuperare prin fiziokinetoterapie sunt mai bune decat interventia chirurghicala.

Hernia de disc poate sa apara din diferite motive: are o importanta componenta genetica dar si multi factori de risc ce favorizeaza aparitia ei. Printre acesti factori se numara predispozitia catre sedentarism, de care sufera mai toti cei care lucreaza la birou si stau cel putin 8-10 ore pe scaun, fumatul, dar si efortul fizic exagerat sau ridicarea de greutati in mod gresit.

Pentru tratarea herniei se folosesc atat elemente de kinetoterapie pentru intarirea muschilor spatelui, fizioterapie, masaj dar si elongatiile care sunt extrem de eficiente si deloc invazive. E vorba de o decompresie tridimensionala a vertebrelor care sunt repozitionate in mod corect.

Durerile de muschi

O alta afectiune des intalnita la multi pacienti si care poate fi tratata cu usurinta prin fizioterapie este rigiditatea si durerea de muschi. Aceasta poate fi redusa prin incurajarea fluxului de sange catre muschi.

Leziunile sportive

Sportivii sunt cei care apeleaza foarte des la fizioterapie pentru a reduce durerea provocata de diferite accidentari, efort indelungat, dar si pentru a-si spori flexibilitatea.

Artrita

O alta afectiune foarte des intalnita, in special in randul persoanelor cu o varsta ceva mai inaintata, este artrita.

Aceasta boala reduce mobilitatea articulatiilor, insa prin fizioterapie se poate inversa acest proces. Protramul de fizioterapie se adapteaza in functie de starea generala de sanatate a fiecarui pacient.

Problemele respiratorii

Mai putin cunoscuta este utilizarea fizioterapiei chiar si in problemele respiratorii. De exemplu, fizioterapia e utilizata la pacientii cu fibroza chistica. Prin fizioterapie se poate usura respiratia si se imbunatateste postura pacientului.

Recuperare medicala

In urma traumatismelor mai grave sau bolilor cardiace si pulmonare este recomandata fizioterapia pentru refacerea functiilor normale ale corpului. Faciliteaza procesul de vindecare si diminiueaza mult durerea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here