Aici merita sa mergi in concediu! Locuri de vacanta pentru vara aceasta

Toata lumea se pregateste de vacanta, iar daca inca nu ai nimic pe lista ta, poti alege unul dintre minunatele locuri de vacanta pe care ti le propunem astazi.

1. Sardinia
Primele caracteristici care ne vin in minte atunci cand rostim Sardinia sunt stralucirea Costei Smeralda, insa, exista o multime de alte lucruri care va vor atrage: peisajul magnific, fructele de mare fabuloase si, pentru impatimitii de istorie, ramasite stranii si evocatoare ale culturii nuraghice antice din Sardinia , sa nu mai vorbim de o ruine cartagineze si romane si bisericile Pisan.

2. Sicilia
Cea mai mare insula din Marea Mediterana si unul dintre cele mai frumoase locuri de vacanta, este un amestec fascinant de temple grecesti, biserici si palate. Sicilia este genul de destinatie in care obiectivele turistice sunt intotdeauna mai mult decat „doar” obiective turistice: este combinatia dintre istorie, climat tamaduitor si o alimentatie contemporana vibranta.

3. Malta
Malta beneficiaza de mai mult de 300 de zile insorite pe an, si este inconjurata de ape albastre limpezi, unele dintre cele mai curate din Marea Mediterana, fiind foarte apreciata de inotatori si scafandri. Malta are o densitate mai mare de puncte de interes istorice decat orice alta tara, ceea ce o face o alegere ideala pentru locuri de vacanta in Europa.

Incepand cu templele sale preistorice unice, unele dintre cele mai vechi cladiri din piatra din lume si continuand cu catacombele romane, orase medievale si mostenirea arhitecturala si artistica extraordinara a Cavalerilor Sfantului Ioan (Cavalerii de Malta).

4. Tenerife
Putin mai departe de statiunile de coasta, veti gasi o parte din Tenerife pe care cei mai multi vizitatori nu se deranjeaza sa o caute, inclusiv Muntii Anaga. Zona e aproape neatinsa de turism si comunitatile continua sa-si croiasca existenta lor pe pamantul fertil, inconjurat de varfuri robuste, care sunt adesea inghitite de nori.

5. Corfu
Una dintre cele mai verzi dintre insulele grecesti – datorita ploilor intermitente, dar torentiale din septembrie pana in luna mai, si miilor de covoare de maslini. Este, de asemenea, in mod surprinzator, poate, una dintre cele mai rurale insule. In poieni, satenii corfioti inca sarbatoresc panegýria de vara si toamna (festivaluri religioase), cu muzica si tarabe de marfa.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole