Lacul Bolboci – Marea din inima Muntilor Bucegi

Lacul Bolboci este una dintre comorile ascunse ale Muntilor Bucegi, un lac vast, creat prin blocarea raului Ialomita, cu un baraj, in anul 1988. Totodata, numit si Marea din Bucegi, Lacul Bolboci se numara printre atractiile naturale cele mai spectaculoase din masivul Bucegi.

Aceasta intindere de apa, inconjurata de peisaje pitoresti dominate de munti bine impaduriti, este formata in spatele unui baraj situat la cea mai mare altitudine din tara, 1438 de metri.

Lacul Bolboci este situat in apropiere de centrul geografic al Parcului Natural Bucegi, la numai 8 km de Sinaia si la aproximativ 10 km de la Pestera Ialomitei.

Cu toate ca este un lac artificial, implicarea antropogena nu a adus la nici cea mai mica deteriorare a acestei frumoase bucati de natura. Barajul impresionant de aproximativ 55 de metri inaltime, retine aproximativ 18 milioane de metri cubi de apa.

Lacul este situat la granita dintre Dambovita si Prahova, intre Cheile Tatara si Cheile Zanoagei si este inconjurat de paduri de conifere. Peisajul este chiar mai spectaculos in timpul iernii, cand o parte a lacului ingheata, in timp ce arborii de pini sunt acoperiti de zapada.

Pe malul lacului veti gasi Cabana Bolboci, care are aproximativ 60 de paturi, un restaurant si o terasa. Cabana a fost construita in 1928, inainte de a aparea lacul si pana in 1971 putea fi folosita numai in timpul verii.

Lacul Bolboci reprezinta un nod turistic important, din care turistii pot face drumetii sau ciclism montan pe trasee marcate, ori pot vizita principalele atractii din Bucegi, printre care: Lacul Scropoasa, Platoul Pestera Padinei, unde puteti vizita, de asemenea, Pestera Ialomicioara, Cabana Babele sau Cheile Zanoagei.

La o distanta foarte scurta de lac, veti trece prin drumul Babelor cunoscut sub numele de Transbucegi, asfaltat recent.

In continuare, va prezentam Lacul Bolboci pentru a va convinge sa il vizitati. (FOTO)

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole