Cele mai frumoase orașe medievale din România

Nimic nu este mai romantic decât o plimbare printr-un oraș medieval. Noi venim cu o soluție care nu presupune nici bugete mari și nici un plan făcut cu mult timp înainte. Avem în România câteva orașe medievale superbe în care puteți ajunge în weekend. Iată cele mai frumoase orașe medievale din România:

Sighișoara. Este unul dintre cele mai frumoase orașe medievale din România. Trebuie să ajungeți neapărat la cetatea locuită a Sighișoarei și împrejurimile. De fapt, întregul oraș arată ca un muzeu în aer liber. Aici puteți admira străduțe înguste pietruite cu case colorate, clădiri istorice și multe locuri fermecătoare. Cetatea Sighișoare, una dintre puținele încă locuite, a fost construită de coloniști sași în secolul al XII-lea.

Din cele 14 turnuri care au fost construite, au mai rămas în picioare doar 9 în stare perfectă. Cel mai important este Turnul cu Ceas. Mai trebuie să vedeți dacă ajungeți în Sighișoara și Piața Cetății, Piața Herman Oberth, Școala din Deal sau Biserica din Deal și Cimitirul.

Cele mai frumoase orașe medivale din România. Brașov. Acest oraș are un centru vechi medieval spectaculos întins pe o suprafață mare. De asemenea, față de alte orașe mari ale țării, aici s-a făcut o îmbinare foarte plăcută vizual între arhitectura veche și cea nouă. Trebuie să vă plimbați neapărat prin Piața Sfatului, Biserica Neagră, să vedeți Turnul Negru, Poarta Ecaterina, Bastionul Fierarilor, Clădirea primei școli românești sau Muzeul de Artă. De asemenea, Cetatea Brașovului este foarte bine conservată și pusă în valoare.

Nu ratați o plimbare pe Strada Sforii, care datează din secolul al XVII-lea și se spune că ar fi cea mai îngustă stradă din Europa, cu o lățime care variază între 111 și 135 de centimetri. Și dacă tot ajungeți în Brașov nu vă mulțumiți doar cu atmosfera medievală, mergeți pentru o plimbare pe muntele Tâmpa.

Cele mai frumoase orașe medievale din România. Sibiu. Este ideal pentru o excursie de weekend. Trebuie să descoperiți în Sibiu, neapărat, Turnul Sfatului, un simbol al orașului. Aici este și o expoziție permanentă de pictură, iar de sus se poate admira orașul. Neapărat trebuie să vezi și Muzeul Brukenthal, Biserica Evanghelică, Muzeul Satul sau Podul Minciunilor. Și să nu uităm de faptul că Sibiu a fost declarată Capitala Europeană a Culturii în 2007. Orașul este în continuare o atracție pentru cei care vor să vadă piese de teatru sau expoziții interesante.

Cele mai frumoase orașe medievale din România. Alba Iulia. Centrul istoric a fost complet renovat și arată foarte bine. Neapărat trebuie să vizitați fortificația bastionară de la Alba Iulia. De altfel, Cetatea Alba Carolina a început să atragă și foarte mulți turiști străini. Ar fi bine dacă prindeți și parada de schimbare a Gărzii Austriece de la Poarta III, care se face înainte de ora 12:00. Trebuie să vizitați fortificații și Traseul celor Trei Fortificații dar și Poarta Monetăriei Principatului Transilvaniei, Poarta de Sud a Castrului Roman, Tabăra Militară sau Platforma de artilerie sau locul de belvedere.

FOTO: KFIR FATCHI/Youtube

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole