Parfumul. Cum ne alegem aroma in functie de locul de vacanta

Inca din cele mai vechi timpuri, parfumul a fost un semn al nobletii, al elegantei si al luxului. Aromele joaca un rol foarte important in vietile noastre, fie ca ne amintim de mirosul mamei, aroma ce invada bucataria bunicii sau de parfumul preferat. Sunt amintiri olfactive pe care ni le vom reaminti toata viata. Si pentru a fi o aparitie olfactiva de neuitat ne-am intrebat ce note de parfum se potrivesc cel mai bine, in functie de locul unde ne petrecem vacanta.

Parfumul in concediu

Mare atentie daca calatoriti cu avionul! Majoritatea companiilor aeriene impun restrictii pentru bagajul de mana. In afara faptului ca exista o greutate maxima admisa, mai exista acea restrictie a lichidelor. Recipientele cu sampon, gel de dus, parfum, oja, medicamente nu trebuie sa depaseasca 100 de mililitri. Insa, avem o veste buna, parfumurile preferate pot fi luate in recipiente mici, cu atomizor, de doar cativa mililitri.

Incap oriunde! Va ajung timp de 7-10 zile, pentru ca pot avea si pana la 100 de pulverizari si puteti incarca 2, 3 parfumuri. Acestea pot fi achizitionate de la magazinele de parfumuri.

City-break

Se apropie perioada city-break-urilor! Lisabona, Paris, Roma, Viena, Praga, Londra, Toscana, oriunde am merge, parfumul ne insoteste. Trebuie sa aveti in vedere destinatia, anotimpul, activitatile desfasurate, obiceiurile locului. De exemplu, in tarile asiatice, unde simplitatea este la ea acasa, nu se potrivesc notele de parfum incarcate.

Pentru mini concedii urbane se pot folosi ape de toaleta lejere, jucause, cu note pudrate, fresh sau florale. Acestea va vor da o stare de bine si o sa ramaneti o amintire olfactiva placuta pentru cei din jur. Tineti cont si de ora la care purtati parfumul! In zorii zilei, chiar si la pranz fiind perfecte apele de toaleta, iar seara puteti opta pentru o apa de parfum cu un miros mai pregnant, potrivita personalitatii dumneavoastra. Ca sa nu riscati amestecul de arome puteti folosi apa de toaleta si apa de parfum din aceeasi gama.

La munte

Daca va petrecti concediile in zonele montane este recomandat sa va indreptati atentia catre acele note citrice, lejere, chiar si cu subtonuri de pamant, lemnoase. Aceste subtonuri ajuta parfumul sa se stabilizeze pe piele atunci cand, de exemplu, faceti activitati fizice, sunteti pe partie, va dati cu sanie sau depuneti efort pentru a ajunge in varf de munte.

Aerul rece va diminua din intensitatea parfumului, si daca nu sunteti adeptii notele lejere ale apelor de toaleta, puteti opta si pentru un parfum cu note de mosc, oriental. Important de stiut: un parfum este compus din note de varf, cele care se evapora mai rapid, note de mijloc, care isi dezvaluie aroma pe parcursul zilei si notele de baza, cele care raman.

La mare

Vara, cu soarele pe cer si umiditatea de la mare, specialistii recomanda ape de toaleta ce nu lasa pete uleioase pe piele si confera o senzatie racoroasa. Pot fi de mare folos acele ape florale, de portocal, iasomie, lavanda sau cele de menta.

Atentie mare si unde pulverizati parfumul pentru ca puteti risca arsuri solare care va trimit in cabinetul medicului. In zonele cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius, parfumierii si medicii recomanda sa folosim pudra de talc parfumata. Parfumul contine alcool si poate da reactii alergice in contact cu soarele, pielea incinsa.

Daca totusi nu va puteti dezlipi de sticluta cu potiune imbietoare, pulverizati cateva picaturi in par, la incheieturi si asteptati cateva minute pana sa va expuneti la soare. Mirosul poate fi reimprospatat la interval de 2-3 ore, dar fara a-l amesteca cu lotiunea solara.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole