Vrei sa vizitezi Transilvania? Nu rata cele mai captivante puncte de interes din Europa de Est

Transilvania este bine cunoscuta ca tara misterioasa a vampirilor sangerosi si a lupilor. Unii ar putea crede ca acest lucru este fictiv, insa aceasta regiune centrala din Romania este un loc real. Si este destul de speciala, de asemenea. Marginita la est de Carpati, denumita in continuare „tara de dincolo de padure”, Transilvania inca se simte nedescoperita. Asa ca, faceti-va bagajele si haideti sa cunoastem povestea uneia dintre cele mai captivante regiuni cu multe puncte de interes din Europa de Est.

Dracula este real
Romanul lui Bram Stoker a fost inspirat de superstitiile vechi de secole si ispravile reale ale lui Vlad Dracula. Cunoscut sub porecla de Vlad Tepes , acesta a fost strapuns de pana la 80.000 de inamici pe piroane lungi.
In ciuda cailor lui rele, el este considerat un erou in Transilvania, asa ca nu toata lumea este incantata de o reputatia “bautoare de sange” a regiunii. Dupa ani de opozitie din partea localnicilor, turismului romanesc si-a anuntat planurile de a dezvolta „turismul vampir” cu ajutorul fondurilor europene.

E ca si cum ai pasi inapoi in timp
Pe meleagurile Transilvaniei veti gasi, de asemenea, paduri din lemn masiv, pasuni luxuriante si pajisti cu flori salbatice. Calatorind in jurul Transilvaniei, descris ca fiind „ultimul peisaj cu adevarat medieval din Europa„, vei simti ca te-ai intors cu 100 de ani in urma: carute trase de cai, pastorii pastorindu-si oile si satenii intorcand fanul la soare.

Sasii au pus amprenta asupra locului
Comerciantii germani au sosit in secolul al 12-lea pentru a ajuta la apararea regiunii impotriva tatarilor si turcilor. Pe parcursul urmatoarelor cateva secole, au construit sapte orase fortificate, cunoscut sub numele de Siebenbürgen, si sute de biserici fortificate. Printre locurile cele mai frumoase, se numara orasul Sighisoara si bisericile din Biertan si Viscri, toate apartin de Patrimoniul Mondial UNESCO. Desi arhitectura medievala saxona a supravietuit, populatia s-a diminuat. In urma caderii comunismului, la sfarsitul anului 1989, aproximativ 90% au fugit in Germania de Vest.

Poti inota in izvoare termale
Transilvania are un numar mare de statiuni, renumite pentru apele lor terapeutice. Noroiul mineral si apele calde sarate ale Lacului Ursilor din Sovata se zvonesc ca ar vindeca infertilitatea. Apele plutitoare, tamaduitoare ale Ocnei Sibiului sunt bune pentru artrita.
Te simti curajos? Mergi la Covasna pentru o mofeta, o „sauna” a gazelor post-vulcanice, in principal dioxid de carbon si sulf, considerate a benefice afectiunilor cardiovasculare. Pacientii pot sta pana la 20 de minute in timp ce gazul dioxidului de carbon se roteste in jurul genunchilor si este absorbit de piele.

Nu rata cele mai captivante puncte de interes din Transilvania

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole