Vacanțe Skiathos. Insula cu 70 de plaje cu nisip auriu și ape cristaline

Cei care vor să-și petreacă concediul de vară în Grecia, pot alege una dintre ofertele la vacanțe Skiathos. În acest articol vă prezentăm câteva dintre atracțiile acestei insule, renumită pentru priveliștea naturală deosebită.

Cei care aleg vacanțe Skiathos trebuie să știe că este una dintre destinațiile cosmopolite ale Greciei. Aici se găsesc peste 70 de plaje cu nisipuri aurii și ape cristaline. Peisajele naturale sunt păstrate intacte, netulburate de traficul turistic.

De asemenea, în zona mai poate fi vizitat și orașul abandonat Kastro, perfect pentru a fi explorat. Este situat într-o zonă stâncoasă. A fost capitala fortificată a piraților între anii 1540 și 1829. S-a reușit păstrarea unui tun antic, alături de patru biserici vechi și resturate.

Se spune că la începutul anilor 1700, călugării de la Athos au construit pe insula Skiathos mănăstirea Evangelistria. Acest lăcaș de cult ar fi jucat un ro important în timpul Războiului de Independență a Greciei, pentru că era o ascunzătoare pentru rebelii greci. De altfel, primul steag al Greciei a fost creat și arborat în această mănăstire, în anul 1807.

De asemenea, aici mai puteți vizita și biserici vechi și mănăstiri sau puteți face o exccursie în jurul insulei cu barca. De-a lungul coastei puteți explora micile insule pe care trăiesc specii de păsări și plante.

Pe insulă se găsesc numeroase magazine, restaurante și cluburi. De exemplu, cea mai importantă zonă de shopping, unde se găsesc de la haine până la suveniruri și bijuterii este strada Papadiamantis.

Cluburile de noapte cele mai multe se găsesc în zona străzii pietonale a Portului Vechi. Baruri foarte multe mai sunt în zona de est, după port și în orașul vechi, în jurul pieței Trion Hierarchon.

Dacă alegeți pachete de vacanțe Skiathos fără masă inclusă, nu trebuie să vă faceți griji, pentru că pe străduțele de pe insulă găsiți numeroase restaurante cu specific grecesc și cu mâncăruri extraordinare.

În această perioadă există câteva oferte atractive la Vola.ro, iar mai multe detalii găsiți – AICI.

Σκιάθος
Skopelos
Vasilias beach is equipped with Umbrellas and Sun-beds

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole