Castelul Karolyi – vedeta intr-o comedie romantica pe Netflix

Castelul Károlyi din Carei a cucerit Hollywood-ul! Nu, nu ne hazardam sa spunem cuvinte mari, insa magnifica cladire apare in cateva secvente, intr-o comedie romantica de pe Netflix. De-a lungul anilor, aceasta constructie a fost pe rand garnizoana militara, sanatoriu TBC si liceu zootehnic. A fost refacuta in perioada 2009-2012, iar de atunci este promovata la targurile de turism nationale si din strainatate.

Castelul de pe DN1f Urziceni-Zalau, fosta proprietate a familiei nobiliare Karolyi, este unul dintre monumentele salvate de la ruina. Cladirea a fost complet renovata cu fonduri europene prin Programul operational Regional 2007-2013. Proiect prin care Castelul din Carei a fost integrat intr-un circuit turistic ce aduce peste 40.000 de vizitatori pe an si gazduieste peste 100 de evenimente culturale.

Castelul Karolyi - vedeta intr-o comedie romantica pe Netflix
Sala Cavelerilor. Sursa foto: Wikipedia.org

Castelul Károlyi – Pelesul Transilvaniei

Cu o istorie de peste 500 de ani, Pelesul Transilvaniei a reusit sa impresioneze producatorii de film de la Hollywood. Construit in secolul al XV-lea, Castelul Karolyi pastreaza fidel cateva elemente arhitectonice baroce, romantice, neogotice si eclectice. De altfel, proiectul se inspira intocmai dupa modelul castelelor de pe faimoasa Vale a Loarei din Franta.

Castelul Karolyi - vedeta intr-o comedie romantica pe Netflix
Castelul Karolyi – vedeta intr-o comedie romantica pe Netflix. Sursa foto: Wikipedia

Si astfel, costurile mai mici, frumusetea cladirii si a peisajelor i-a determinat pe americani sa se mute in Romania, ca sa filmeze pelicula.

https://www.youtube.com/watch?v=-WBhj57fHeI

Productia americana se numeste ”The Princess Switch”, o comedie romantica de Craciun, care o are ca protagonista pe actrita Vanessa Hudgens(dublu rol). Timp de o luna de zile echipa de productie a filmat atat in interiorul cat si in exteriorul Castelului Karolyi din Satu Mare.

De la aparitia sa si pana in astazi, trailerul a inregistrat 3.584.179 de vizionari, potrivit Youtube.

Castelul Karolyi - vedeta intr-o comedie romantica pe Netflix
Sursa foto: https://www.facebook.com/CastelulKarolyi/photos/?ref=page_internal

Cu unele mici modificari ale salilor princiare, Castelul Karoly arata splendid, iar secventele in care apare, nu sunt putine deloc la numar. In film apar de asemenea si peste 100 de localnici, atent selectati.

Filmul The Princess Switch este disponibil pe platforma Netflix, iar scenariul este o adaptare dupa povestea ”Print si cersetor”.

Castelul Karolyi - vedeta intr-o comedie romantica pe Netflix
Sursa foto: https://www.facebook.com/CastelulKarolyi/photos/?ref=page_internal

Scurta istorie a unei cladiri monument

Nu ezitati sa vizitati Castelul Karolyi, daca aveti drum prin Satu Mare! Cladirea inceputa de Károlyi Láncz László, apoi continuata de Károlyi Mihály si fii sai este o imbinare a viziunii a doi arhitecti renumiti in acea epoca, Joseph Bitthauser si Meinig Arthur.

Castelul Karolyi - vedeta intr-o comedie romantica pe Netflix
Castelul Karolyi – vedeta intr-o comedie romantica pe Netflix. Sursa foto: http://www.castelintransilvania.ro/castelul-karolyi-carei-.html

Castelul are 7 turnuri, bastioane si balcoane, iar la interior iese in evidenta atentia pentru detalii, cum ar fi semineele decorate cu figuri de lei care se regasesc si pe blazonul familiei. Curtea interioara – atriul este un alt element spectaculos, grinzile tavanului fiind decorate cu motive florale. Insa, cea mai frumoasa sala este cea a baronesei pe care trebuie neaparat sa o vedeti.

Program de vizitare: de marti pana duminica, intre orele 9:00-17:00.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole