1. Rezervatia de Ursi, Zarnesti
Pe lista de destinatii de weekend Romania, se afla Rezervatia de Ursi din Zarnesti, Brasov. Libearty este cea mai mare rezervatie de ursi bruni din intreaga lume.
Aici, ursii urca in copaci, inoata in bazine si lenevesc pe pajisti. Pentru multi dintre ei, fiind capturati din salbaticie de pe vremea cand erau pui, aceasta este o experienta noua. Scolile din Romania trimit aici sute de elevi pentru a afla mai multe despre acesti ursi si despre protectia faunei salbatice.
Pe langa copii, adultii sunt nerabdatori si fascinati sa exploreze aceasta lume a ursilor.
PROGRAM DE VIZITARE:
Puteti vizita Rezervatia de Ursi numai in grupuri organizate, cu ghid.
Programul de vara: 1 mai – 31 octombrie
De Marti pana Duminica, cu intrari la 9:00, 10:00 si 11:00
CU PROGRAMARE pentru grupurile mai mari de 15 persoane
Programul de iarna: 1 noiembrie – 30 aprilie
De Marti pana Duminica cu intrari la orele 10:00, 11:00 si 12:00
CU PROGRAMARE pentru grupurile mai mari de 15 persoane.
2. Lacul Iezer, Muntii Rodnei
Muntii Iezer fac parte din cei mai inalti munti din Romania si cuprinde o mare (extinzandu-se pe aproximativ 40 km) coroana de varfuri – pustiite si inalte, depasind 2400m altitudine.
Avand o culoare superba, verde-smarald si situat intr-un paradis de munte, lacul de baraj natural format pe calcar, din judetul Alba este o atractie turistica adevarata. Teoretic, acesta este un loc de evadare, dar avand in vedere numarul de turisti care vin aici, am putea spune ca este una dintre cele mai populare zone salbatice din regiune si, cu siguranta, demna de top destinatii de weekend Romania.
Lacul Iezer este alegerea ideala pentru destinatii de weekend.
3. Barajul Siriu, Buzau
Avand o inaltime de 122 m si 570 m lungime a coronamentului, Barajul Siriu este al doilea baraj de anrocamente ca marime din tara, al cincilea din Europa si al 12-lea din lume.
Barajul Siriu este de o frumusete rara; o destinatie de weekend aflata la 10 km de localitatea Nehoiu. Lacul, adanc de peste o suta de metri mai are ca scop alimentarea cu apa potabila si industriala a localitatilor din zona si irigarea terenurilor agricole.
Lacul Siriu este strabatut de-a lungul malului de un drum spectaculos, DN10 Buzau-Brasov, ce trece prin doua viaducte, Giurca si Teherau.
4. Lacul Scropoasa
Lacul Scropoasa este un lac de baraj antropic, situat pe raul Ialomita, in scopuri hidroenergetice si pentru agrement. Este situat la altitudinea de 1.197 m, intinzandu-se intre localitatile Scropoasa si Dobresti, pe o lungime de 2,5 km.
Lacul Scropoasa este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Muntii Bucegi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.