Adorati natura si florile? Iata o colectie de gradini botanice pe care trebuie sa le vizitezi

Agitatia urbana ne solita din punct de vedere psihic, iar consecinta acestui fapt este nevoia de relaxare. Cea mai buna terapie pentru a elimina stresul din viata de zi cu zi este o plimbare in mijlocul naturii. Aceasta modalitate de a ne deconecta de grijile cotidiene este recomandata si de psihologi.

In Bucuresti, mai ales in serile de primavara si vara, o plimbare prin parc ne poate ajutasa uitam de griji si sa ne incarcam bateriile pentru a doua zi. Nu toti reusesc sa faca acest lucru prin aceasta modalitate. Parcurile din Capitala sunt pigmentate cu terase unde clientii se pot manifesta galagios. Pentru a fi siguri ca nu vom fi poluati fonic in momentele in care vrem sa ne relaxam si sa ne rupem de mediul inconjurator, avem la dispozitie o varianta cu adevarat viabila. Ca orice Capitala care se respecta, Bucurestiul dispune de o Gradina Botanica. Aici vom fi feriti de zgomotul urban al teraselor, dar si de mirosul de mancare care poate fi, uneori, deranjant. Gradina Botanica Dimitrie Brandza din Bucuresti ne fereste de toate aceste aspecte neplacute si reprezinta o oaza de verdeata si de aer curat intr-un oras in care gradul de poluare este unul ridicat. Aceasta se intinde pe o suprafata de 17,6 hectare si cuprinde peste 10.000 de plante din intreaga lume. De asemenea, este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Bucuresti.

Tara noastra se mandreste si cu Gradina Botanica din Cluj. Aici se gasesc plante din toate zonele tarii, dar si unele soiuri tropicale. In lume, sunt gradini botanice renumite pentru edificiile lor. Vorbim aici de gradinile Palatului de la Versailles, acolo unde imaginile sunt greu de descris in cuvinte. Aici intalnim, pe langa vegetatia foarte bogata, opere de arta si sculpturi celebre in lumea intreaga. Palatul Versailles face parte din Patrimoniul UNESCO și este unul dintre cele mai renumite obiective turistice din Franța.

In imaginile de mai jos puteti admira cele mai renumite Gradini Botanice din lume. Putem sa ne mandrim cu faptul ca Romania se afla in acest top.

Gradina Botanica Dimitrie Brandza din Bucuresti

Gradinile de la Palatul Versailles

Gradina Botanica Kew din Londra

Gradina Botanica din Scotia

Parcul Keukenhof cunoscut sub numele de Gradina Europei din Olanda

Miracle Garden din Dubai

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole