Târguri de Crăciun din România care merită vizitate

Sărbătorile de iarnă sunt foarte aproape și fiecare se gândește să petreacă aceste evenimente într-un mod plăcut. Pentru a marca cele mai intense momente ale iernii sunt organizate în majoritatea orașelor spații inspirate din basmele și tradițiile sezonului rece. Printre târgurile de sărbătoare sunt câteva care se remarcă. În continuare prezentăm câteva dintre cele mai apreciate și longevive Târguri de Crăciun din România.   

Târgul de Crăciun de la Sibiu

Târgul de Crăciun din Sibiu se numără printre cele mai emblematice din România și atrage vizitatorii printr-o atmosferă medievală fermecătoare. Evenimentul, care se deschide la jumătatea lunii noiembrie și se desfășoară până după Anul Nou are loc în Piața Mare și transformă orașul într-un basm strălucitor. Cu decorațiuni sclipitoare, un brad impresionant și căsuțe tradiționale, Sibiu devine astfel o destinație dorită pentru turiști din întreaga țară. Cei care trec pe acolo se pot delecta cu mâncare tradițională, spectacole și reprezentații ale tradițiilor românești, dansuri populare și teatru de păpuși. În mai multe spații pot fi găsite și suveniruri deosebite ce pot fi cumpărate pentru cadouri de Crăciun.

Târgul de Crăciun din București

Cu influențe cosmopolite, Târgul de Crăciun din capitală aduce împreună tradiții și elemente moderne pentru o experiență diversă. Printre atracții se numără: patinoarul spațios din apropierea Casei Poporului, spectacole de muzică live și concerte, dar și standuri cu mâncare pe toate gusturile. Cei care se gândesc la cadouri pot să găsească și o ofertă bogată de obiecte handmade. Dacă intențiile pentru cumpărături sunt mai consistente, fiind în București, chiar și cei mai pretențioși pot alege dintr-o ofertă bogată, de exemplu pot găsi deschise diferite magazine de unde pot cumpăra produse de îmbrăcăminte de la branduri celebre sau gadgeturi pentru jocuri online ce pot fi accesate inclusiv pe site-uri de gambling, cum ar fi casino.netbet.ro (primul site licențiat în România, L1160651W000195, ONJN, +18).

Târgul de Crăciun din Timișoara Mai ales în acest an, când Timișoara este Capitală Culturală Europeană, merită menționat și Târgul organizat în „Oraș al luminilor”. Evenimentu ce se va desfășura până în data de 7 ianuarie 2024 vine cu mai multe atracții pentru vizitatori. Printre acestea trebuie menționate concerte, spectacole de lumini în Piața Victoriei și atracții culinare la standurile cu produse diverse. Târguri de Crăciun sunt organizate și în multe alte orașe din România, la Cluj-Napoca, la Craiova, în capitala Olteniei sau Brașov. De asemenea, în Alba Iulia, sau Oradea sau Arad. Așadar indiferent în ce colț al țări vă aflați puteți să petreceți timp de calitate alături de cei dragi, în perioada sezonului rece.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole