5 idei de cadouri inteligente pentru copii de toate varstele – Stimuleaza-le imaginatia

Cei care se bucura cel mai mult si mai sincer atunci cand primesc un cadou sunt copiii, cu siguranta. Sta insa in responsabilitatea noastra sa alegem cele mai bune cadouri, cele mai utile, care sa-i ajute sa descopere lumea incojuratoare si sa invete lucruri.

Nu bugetul e important in alegerea unui cadou potrivit si inteligent, ci mai degraba atentia la alegerea facuta. Daca vreti sa faceti un cadou cu adevarat interesant pentru un copil de orice varsta, avem cate o recomandare pentru fiecare categorie.

1. Carti

Incepem cu cea mai banala, clasica si totusi valoroasa recomandare: daca tineti cu adevarat la un copil, merita sa ii faceti cadou cat mai des o carte. Desigur, ramane sa alegeti titlul preferat in functie de varsta sa, de curiozitatile sale, dar din fericire aveti o lista extrem de generoasa pe care o puteti consulta la aceasta librarie online.

Cartile raman cel mai valoros cadou pe care un copil poate sa-l primeasca, chiar daca nici macar nu-si da seama. Informatiile citite in copilarie ne marcheaza intreaga viata si ne ofera sfaturi si lectii esentiale.

2 Jucarii inteligente care stimuleaza imaginatia – lego

Cea mai buna recomandare pentru copii de varste mai mici sunt jucarii lego  deoarece combinarea pieselor in nenumarate feluri le permite sa-si dezvolte foarte mult imaginatia, intuitia, priceperea.

Cei mici pot sa construiasca orice prin combinarea pieselor de lego si acest lucru le da o libertate foarte mare. Desigur, piesele de lego insirate haotic pe covor sunt cosmarul oricarui parinte descult in camera copilului, insa merita sacrificiul pentru bucuria copilului.

3 Echipament sportiv

In ziua de astazi sportul a devenit tot mai putin practicat de catrei cei tineri, din diferite motive: popularitate mai scazuta, utilizarea excesiva a tehnologiei. Tocmai de asta trebuie incurajati nu doar prin recomandarea de a face sport, ci si prin cadouri care sa-i indemne sa le utilizeze.

Fie ca vorbim despre articole de imbracaminte sau incaltaminte, fie ca vorbim despre o minge de fotbal, tenis, handbal sau volei, fie chiar de un costum de baie sau echipament de scufundare, toate astea trezesc curiozitatea in cei mici si ii fac sa practice diferite sporturi sau activitati fizice fara sa-si dea seama macar.

4 Accesorii inteligente si utile

La fel ca si in cazul echipamentului sportiv, un cadou inedit pentru un copil poate fi un accesoriu care sa il stimuleze: cum ar fi un glob pamantesc, un atlas sau un telescop.

Aceste accesorii ii fac pe cei tineri sa descopere lumea inconjuratoare si le trezesc curiozitatea spre lucruri inedite.

5 Cadouri care dezvolta talentele

In functie de indemanarea copilului este recomandat sa il incurajati sa-si dezvolte talentele de care dispune. In cazul in care e vorba de un copil cu talent la desen, cu siguranta un set de pictura l-ar incanta si l-ar incuraja sa incerce mai multe, in cazul unei inclinatii spre muzica poate fi vorba de un instrument muzical sau pur si simplu muzica de buna calitate pe care nu o cunoaste inca.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole