Cum să captezi atenția unui copil

FOTO: thedanw/Pixabay.com

Sunt unele situații în care e destul de greu să atragi atenția unui copil. Însă poți aplica câteva trucuri prin care cei mici să fie foarte atenți și să reușești să-i implici în diverse acțiuni din urma cărora pot învăța diverse lucruri sau se pot distra într-un mod constructiv. 

Potrivit specialiștilor, cea mai mare greșeală atunci când copilul este plictisit, neatent sau agitat este să-l „anesteziezi” cu jocuri sau filmulețe rulate pe tabletă sau telefon. 

Pentru a-i face să se concentreze la ceea ce la spuneți, ideal ar fi să reușiți ca prin ceea ce le spuneți să-i provocați să-și pună imaginația la lucru. Pentru acest lucru încercați să vă folosiți de imagini captivante, dar și să veniți în completarea acestora cu povești la fel de interesante pentru ei. 

Trebuie să alegeți un subiect și o poveste care sunt relevante pentru vârsta și interesele lor. Povestiți și explicați în termeni cât mai simpli, astfel încât să vă înțeleagă. Nu intrați în detalii foarte tehnice și complicate decât dacă ei vă cer asta, vă pun întrebări. 

Jocuri cu mâinile și cu … imaginația

Puteți să vă folosiți și de jocuri interactive în care copiii să se implice și fizic. Alegeți unele în care să-și folosească mâinile și imaginația. Sunt, de exemplu, jocuri foarte interesante în spatele cărora se ascund tehnici de invatare pe care copiii le pot deprinde în timp ce se distrează. 

Ca să-i implicați și să-i provocați cât mai mult și din punct de vedere intelectual, puneți-le întrebări copiilor și oferiți-le oportunitatea de a interveni cât mai mult în poveste, discuție sau joc. Foarte important e să și apreciați răspunsurile sau implicarea lor pentru că astfel se vor simți valorizați.

Dacă e vorba de jocuri distractive copii, alegeți unele foarte interactive. Ai putea face diverse figurine de plastilină plecând de la o temă dinainte stabilită. De exemplu, într-o zi poți face doar animăluțe pe care la final fiecare să le ghicească. Vă puteți folosi și de jocurile Lego sau să improvizați o mică piesă de teatru cu jucăriile copilului. Dacă urmați să vă jucați cu hârtie sau să desenați, alegeți culori cât mai diverse și mai vii, pentru că le captează atenția copiilor. 

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole