Obiective turistice in Taipei. Un amestec de culturi. China, Japonia si America la un loc

In cautarea celor mai atractive vacante cu iz asiatic, alegem cele mai fotografiate obiective turistice in Taipei. Orasul ale carui lumini par ca nu se sting niciodata, ale carui strazi sunt aglomerate mereu, a mancarurilor stradale din cele mai ciudate. Totul este posibil in Taipei, chiar sa vedeti masini de gunoi asemanatoare celor de inghetata – muzica rasuna in difuzoare si astfel isi anunta prezenta.

Jiufen

Orasul vechi inca evoca o epoca trecuta. Vizitati dupa-amiaza tarziu pentru a vedea felinarele rosii aprinse care pornesc la faimoasa Casa de ceai Ah Mei. Urmati apoi strazile pietruite intestate de magazine, cafenele si case, aveti destule cadre din care sa alegeti cele mai frumoase fotografii.

Obiective turistice in Taipei. Un amestec de culturi. China, Japonia si America la un loc
Jiufen. Sursa foto: https://www.plazajapan.com/4977389107933/

Obiective turistice in Taipei: Observatorul

Daca ajungeti in Taipei nu aveti cum sa nu urcati la peste 500 de metri, in turnul Observatorului. Desigur, mai putin aceia dintre dumneavostra care au teama de inaltimi, insa imaginea panoramica ar merita efortul.

Taipei 101. Sursa foto: https://www.hapz.com/overseas/taipei-101-observatory-tickets

Liftul se ridica in nori deasupra orasului, faceti o oprire la etajul 89 si aventurati-va pe puntea de observare. Urmatoarea stationare este pendului de otel gigant suspendat in centrul turnului care nu are doar rol decorativ. Acesta este si un amortizor impotriva vantului, taifunurilor si cutremurelor. Taipei 101 este, cu siguranta, unul dintre reperele din Taipei.

Parcul National Taroko

Al doilea dintre cele mai interesante obiective turistice in Taipei este si Parcul National Taroko. Este unul dintre cele mai mari parcuri nationale din Taiwan si este locul perfect pentru o excursie racoritoare de o zi.

Cheile Taroko isi bucura calatorii cu unele dintre cele mai uluitoare peisaje, numeroase cascade si animale, pe care nu le veti vedea in alta parte. Defileul este marea aventura pe care sa o traiti in Taipei. Nu uitati de lanterna, puntile dintre cascade sunt intunecate, ca dupa ceva timp sa va scoata in luminis.

Obiective turistice in Taipei: Muntele Elefantului

Daca orasul este prea mult pentru voi, incercati sa evadati pe carari de munte. Muntele Elefantului este un traseu popular de drumetii cu minunate vederi asupra Taipeiului. Ce ai putea surprinde special de aici? Un apus incredibil, in zare Taipei 101 luminat si orasul care nu doarme. Ascensiunea din oras pana pe munte nu dureaza mai mult de 30 de minute, fiind potrivita si pentru cei mai putin pregatiti.

Obiective turistice in Taipei. Un amestec de culturi. China, Japonia si America la un loc
Muntele Elefantului. Sursa foto: https://www.whentobewhere.com/travel-listing/elephant-mountain-trail-taipei-twtc-101

Piata Shillin

Una dintre numeroasele piete de noapte din Taiwan, unde generatii de familii au vebit aici sa manance, este Shillin. Popularitatea pietei Shilin este bine intemeiata, cu nenumarate produse alimentare si bauturi. Specialitatile locale trebuie sa include „lapte prajit”, galuste de supa xiaolongbao, clatite cu ceapa si lapte cu bule.  

Piata Shillin. Sursa foto: http://abroadertale.com/taiwan/shilin-night-market/

Obiective turistice in Taipei: Ximending

Ximending sau Ximen este o alta zona aglomerata a orasului Taipei, un centru comercial si cultural deopotriva. Pasionatii de cumparaturi vor putea gasi aici branduri atat locale cat si international. De asemenea, restaurantele de top, studiouri de tatuaj, saloane de infrumusetare sau artisti stradali sunt parte din Ximending. Datorita spatiilor sale, numerelor de breakdance si apropierea de Taipei Cinema Park cartierul este adeseori numit ,,mica America’’ sau comparat cu districtul Harajuku din Tokyo.

Obiective turistice in Taipei. Un amestec de culturi. China, Japonia si America la un loc
Ximending. Sursa foto: https://theculturetrip.com/asia/taiwan/articles/a-24-hour-guide-to-explore-ximending/

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole