TOP 3 activități de vacanță în Kusadasi

Cine a spus că o excursie în Kusadasi, Turcia presupune doar zile petrecute pe plajă ori lângă piscină? Dacă ajungi în această parte de lume, e păcat să nu explorezi și împrejurimile sale, care ascund adevărate comori ale otomanilor. Așa că relaxează-te și imaginează-te deja ajuns la destinație, pentru că noi îți vom spune cum te vei destinde în viitoarea ta vacanță în Kusadasi. Iată care este topul celor trei activități pe care te încurajăm să le faci de îndată ce te-ai plictisit de stat la soare.

Tur în Efes

Dacă vrei să ai senzația unei călătorii în timp, trebuie să ajungi în Efes, unde te așteaptă ruinele care datează din perioada Romei Antice. Vei avea un sentiment aparte atunci când vei vedea Marele Teatru, Odeon, Fântâna lui Traian, Templul lui Hadrian sau Biblioteca Celsius. Ceva mai încolo vei descoperi zona unde locuiește cel mai bogat rezident al orașului. Vei avea ocazia să calci și pe urmele Fecioarei Maria, pentru că se spune că aici și-a petrecut ultimele zile din viață, dar te vei lăsa impresionat și de Templul Artemis, considerat a fi una din cele Șapte Minuni ale Lumii Vechi.

Tot în Efes poți vizita și partea antică a orașului, cea în care au trăit Alexandru cel Mare, Cezar, Cicero sau apostolii Pavel și Ioan. Dacă ești interesat de cum se face un covor turcesc, poți afla asta de la specialiștii care uimesc o lume întreagă cu designurile create de ei. Magazinele pline de bijuterii, articole din piese sau din cupru, restrânse în piețe în aer liber care poartă numele de „bazar” sunt alte atracții ale orașului pe care trebuie să le încerci.

Excursie cu feribotul în Samos

Dacă ești nestatornic și vrei să cunoști cât mai multe dintre împrejurimile Turciei, poți alege să îți petreci o zi în superba insulă Samos. Până acolo, vei putea merge cu un feribot, cu plecare chiar din portul Kusadasi. Drumul pe apă durează aproximativ o oră și jumătate, însă odată ajuns pe insulă, vei putea spune că ai avut parte de o vacanță binemeritată în două țări mediteraneene, una mai frumoasă decât cealaltă.

Programul feriboturilor începe pe 1 aprilie și se încheie abia în ultima zi din octombrie, așa că dacă ajungi în această parte a lumii pe timpul verii, stai fără grijă, vei găsi cum să ajungi pe insulă. Odată coborât în port, vei putea simți aerul grecesc inconfundabil și vei putea admira frumoasa insulă cât e ziua de lungă. Îți recomandăm să petreci câteva ore la cumpărături de suveniruri, înainte să te întorci în Turcia și să nu părăsești Grecia până nu te bucuri de un Gyros delicios.

Castelul din Kusadasi

Deși cu dimensiuni micuțe, castelul din Kusadasi este o fortăreață bizantină pitorească cu care turcii se mândresc. A fost renovat de curând și te așteaptă să îi descoperi zidurile impunătoare, pe lângă care seara se plimbă de mână îndrăgostiți sau pisici. Înăuntrul castelului vei putea vedea un schelet lung de 14,5 metri al unei balene și foarte multe modele de bărci cu care turcii plecau pe mare odinioară.

Kusadasi este o destinație excelentă pentru o vacanță în cuplu, în familie sau cu grupul de prieteni, așa că rezervă-ți cât mai repede câteva zile acolo și bucură-te de tot ce are să-ți ofere acest oraș-stațiune din Turcia.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole