Cum pot fi gestionate afacerile cu un Software BPM bun?

Productivitatea si competivitatea unei companii  in societatea moderna tine foarte mult de o organizare foarte buna. Organizarea trebuie sa fie prezenta pe toate planurile, incepand de la gestionarea corecta a lantului de productie si continuand cu organizarea unor procese care sa asigure experiente cat mai valoroase pentru clienti.

In acest context, folosirea unui Software BPM este mai mult decat indicata.

Ce este un software BPM?

Este un software care ajuta foarte mult la transformarea proceselor de afaceri, actiune de la care ii vine si numele ( Business Process Management). Un astfel de software este Centric BPM, care poate sa acopere cazuri de afaceri complexe, bazandu-se pe un numar mare de procese si de date.

Scopul software-ului este cat se poate de clar: eficientizarea activitatii, in asa fel incat sa se genereze urmatoarele avantaje:

  • Costuri mai mici;
  • Produse sau servicii de o calitate mai buna;
  • Rapiditate in executie;
  • Agilitate in mediul de afaceri.

Cui ii este adresat software-ul BPM?

Oricui are nevoie de un management bun al proceselor de afaceri. Aproape orice firma se poate gasi in situatia de a avea nevoie de un astfel de software, in conditiile in care procesele de business sunt din ce in ce mai complexe.

In general, un software bun poate sa imbunatateasca 4 mari procese ale activitatii unui business:

1. Procesul de munca. Este procesul ce acopera toate sarcinile ce sunt legate de un loc de munca. Prin optimizarea sa se poate creste eficienta angajatilor si se pot imbunatati timpii de executie.

2. Procesul de afaceri. Este un proces prin care se definesc toate sarcinile unui business, se masoara eficienta lui si se optimizeaza cat mai bine.

3. Procesul de automatizare a sarcinilor. Este un pas extrem de important. O firma moderna eficienta este o firma care poate automatiza cat mai multe sarcini, in asa fel incat sa elimine erori si sa economiseasca timp. Un BPM bun are capacitatea de a face asta.

4. Procesul de modelarare a proceselor. Toate procesele prezente mai sus trebuie sa fie modelate, iar de acest lucru se ocupa tot software-ul;

Practic, software-ul BPM are rolul de a modela tot ceea ce inseamna activitatea unui business si de a usura munca zilnica a echipelor de oameni.

Care sunt cele mai uzuale procese ce pot fi optimizate printr-un software BPM?

Centric BPM, spre exemplu, poate optimiza procese precum plata salariilor, livrarea produselor catre clienti, procesarea reclamatiilor sau gestionarea unor comenzi de lucru. De asemenea, poate optimiza procesele ce tin de partea software a companiei, cum ar fi procesul de facturare.

Daca iti doresti un business productiv, asadar, ai nevoie de un software BPM bun, care sa poata fi folosit pentru optimizarea proceselor si sa aduca beneficii pentru intreaga companie.

Statisticile arata ca firmele care se folosesc de un astfel de software au o rata mult mai mare de succes si un ROI considerabil mai bun in comparatie cu firmele care functioneaza pe baza modelului clasic.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole