Interrail Global Pass. Tot ce trebuie sa stii despre biletul de calatorie valabil in 30 de tari din Europa

Interrail Global Pass este o varianta populara in randul turistilor europeni. Fie ca ne dorim sa descoperim un oras, sa ajungem la o expozitie, sa urcam Alpii, acest permis pare solutia perfecta. Cumperi biletul de tren si singura grija este sa ai o vacanta plina de aventuri. Si CFR Calatori pune la dispozitia calatorilor posibilitatea de a vedea 30 de tari, de pe batranul continent, cu un singur bilet. Biletul unic va poate duce catre Scandinavia, Polonia, Portugalia, Turcia, Elvetia si multe alte destinatii. 

Interrail Global Pass. Tot ce trebuie sa stii despre biletul de calatorie valabil in 30 de tari din Europa
Interrail Global Pass. Tot ce trebuie sa stii despre biletul de calatorie valabil in 30 de tari din Europa. Sursa foto: skuola.net

Acest abonament european va ofera libertatea alegerii destinatiei de vacanta intr-un timp foarte scurt. Ce spuneti sa va faceti bagajul chiar acum? Puteti ajunge in locurile mult visate, sa va intoarceti la Paris, sa va minunati de peisajele din timpul calatoriei. Biletul calatorului euopean, pus la dispozitie de compania Interrail, se adreseaza studentilor, adultilor, copiilor, studentilor si seniorilor, acestia din urma avand numeroase reduceri. Copii pana in 12 ani pot merge cu trenul prin Europa gratuit, daca sunt insotiti de un adult detinator al permisului.

Perioada de valabilitate al Interrail Global Pass este de la 5 zile pana la o luna intreaga, depinde doar de dumneavoastra cat de mult v-ati propus sa calatoriti.

Beneficii

Datorita partenerilor de calatorie, biletul va asigura o multime de economii pe tot parcursul vacantei, potrivit Interrrail. Si cine nu isi doreste sa chletuie cat mai putin, dar sa aiba o vacanta de neutat!

 • Trasee magnifice cu 50% reducere;
 • Asigurarea transportului maritim cu reduceri cuprinse intre 20 si 50%;
 • Discount-uri de 10% sau 50% pentru City carduri, ce asigura intrari la muzee, transport public din orasul ales;
 • Odata achizitionat acest bilet puteti beneficia si de reduceri la tururile de oras sau alte obiective turistice;
 • 10-20% reduceri la hostelurile si hotelurile Europei;
 • Servicii de transport bagaje cu preturi mai mici cu 20%.

  Interrail Global Pass. Tot ce trebuie sa stii despre biletul de calatorie valabil in 30 de tari din Europa
  Un bilet pentru toata Europa. Sursa foto: .niels/Flickr.com

De asemenea aveti acces si la aplicatia Rail Planner, care va permite sa programati calatoria, chiar si in modul offline. Detalii suplimentare puteti gasi pe site-ul CFR Calatori, la sectiunea Trafic International.

Ce nu este inclus?

 • Locul in tren. Trebuie sa faceti rezervare inainte ca sa va asigurati ca veti calatori confortabil;(puteti plati taxe in plus)
 • Taxele pentru vagonul de dormit, masa, taxele portuare.

  Interrail Global Pass. Tot ce trebuie sa stii despre biletul de calatorie valabil in 30 de tari din Europa
  Interrail Global Pass. Tot ce trebuie sa stii despre biletul de calatorie valabil in 30 de tari din Europa. Sursa foto: en.oui.sncf

Ce tarif are Interrail Global Pass?

Cel mai ieftin permis pentru calatorii la clasa I este de 331 de euro, iar cel mai scump este de 787 euro, pentru tinerii de pana in 25 de ani. In schimb, pentru clasa a II-a, cel mai ieftin bilet costa 200 de euro si cel mai scump este 479.

Tarifele InterRail Gobal Pass pentru adulti sunt ceva mai scumpe. Biletul la clasa I ajunge la 413 euro, iar cel mai mare tarif este 983, pentru o luna de calatorii continue, fara restrictii.

Si familiile au preturi speciale pentru Interrail Global Pass, dar pentru o transparenta mai mare puteti incerca o simulare pe site-ul https://www.interrail.eu/en.

La cat mai multe calatorii!

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole