Lacul Geneva. Splendoarea celui de-al doilea mare lac din Europa

Ce ati spune de un sejur in preajma unui loc idilic, Lacul Geneva? Pozitionat intre doua dintre cele mai apreciate destinatii de vacanta ale Europei, Franta si Elvetia, unul dintre cele mai mari lacuri europene atrage peste 45.000 de turisti.

Lacul Geneva. Splendoarea celui mai mare lac din Europa
Lacul in dreptul orasului Geneva. Sursa foto: Wikipedia.org

Lacul Geneva. Splendoarea celui mai mare lac din Europa

Lacul Geneva sau Lacul Leman desparte doua tari, Franta si Elvetia, care au fost binecuvantate cu unele dintre cele mai splendide peisaje. Lacul ce se imparte intre doua teritorii este cel de-al doilea cel mai mare lac de origine glaciara din Europa. Are o lungime de 72 de kilometri si cu o adancime de 310 metri. Astfel, Lacul Leman ocupa pozitia numarul 2 in topul celor mai mari lacuri din Europa, dupa Lacul Balaton ( Ungaria). Afluentul lacului este cunoscutul fluviu Ron, care se varsa pe teritoriul Genevei.

Lacul Geneva. Splendoarea celui mai mare lac din Europa
Cel mai mare lac al Europei. Sursa foto: descoperalocuri.ro

Regiunea este cu adevarat impresionanta, cu forme variate de relief. In jurul lacului se observa luminile caselor din orasele dimprejurul apei, iar Muntii Jura si Alpii vegheaza intinderea de apa.

Cursul apei se intinde pe o suprafata totala de 583 de kilometri, iar plimbarea cu barca poate fi o aventura. Proprietarii de ambarcatiuni va invita la cel mai frumos traseu, pe unul dintre cele mai spectaculoase lacuri ale lumii. Puteti descoperi frumusetile Lausanne-ului sau va puteti odihni in Evian-les Bains in Franta. Puteti organiza un sejur care sa includa atat regiunile franceze cat si comorile Elvetiei. Cu siguranta, va fi unul de neuitat!

Lacul Geneva. Splendoarea celui mai mare lac din Europa
Apus pe malul Lacului Leman. Sursa foto: descoperalocuri.ro

Oamenii de stiinta spun ca Lacul Leman a luat nastere in urma cu 15.000 de mii de ani. Alunecarile de teren si topirea ghetarilor sunt factorii naturali care au influentat formarea marelui lac.

De-a lungul anilor, in zonele unde Lacul isi intinde luciul s-au realizat numeroase modernizari. Noi constructii pentru cazare, amenajari de locuri speciale pentru picnic si docuri de unde ambarcatiunile de familie sau ferry boat-urile pornesc pe firul apei.

Lacul Leman, destinatia ideala pentru o vacanta reusita

Lacul si imprejurimile sunt o destinatie de vacanta perfecta pentru relaxare, existand numeroase activitati pentru turistii care vin aici. Turistii pot alege drumetiile montane, au variante nenumarate de a incerca sporturile nautice. Cei care aleg ca destinatie de vacanta Lacul Leman pot gasi, cu siguranta, o activitate pe placul lor. Puteti ajunge aici si in timpul iernii, partiile de schi din Franta sau Elvetia sunt pregatite sa isi intampine vizitatorii.

Lacul Geneva. Splendoarea celui mai mare lac din Europa
Alpii elvetieni strajuiesc apele Lacului Geneva. Sursa foto: blog.buckitdream.com

Daca ajungeti vara, nimic nu este mai imbietor precum o plimbare pe apele linistite ale lacului. De asemenea, puteti admira de la inaltime minunatiile create de natura intr-o plimbare cu telecabina. Un traseu de vis care va va dezvalui Lacul Leman in toata splendoarea sa.

Imprejurimile anima calmul apei, localitati, sate pitoresti insirate pe malurile lacului. Geneva, Cantonul Valais, Montreaux, Yvoire sau Gland sunt cateva dintre locurile de o frumusete unica care merita vizitate.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole