Escapada de Paste in Romania. Unde ne petrecem mini vacanta?

Propunem o escapada de Paste in Romania! Pentru ca nu-i asa, nicaieri nu-i mai frumos ca pe plaiurile noastre mioritice, mai ales in prag de sarbatoare. Traditiile, mirosul de pasca coapta, ouale rosii niciunde nu vor fi mai autentice, si daca inca ii mai avem pe bunici la tara, suntem tare norocosi.

Iata cateva sugestii cu acele locuri care va inspire in alegerea destinatiei pentru mini vacanta de Sfintele sarbatori de Pasti:

Bucovina

Sarbatorile de Pasti in Bucovina se transforma in ceva magic. In aceasta regiune frumoasa traditiile sunt respectate cu sfintenie la fiecare sarbatoare romaneasca. Turistii care aleg Bucovina in aceasta perioada pot invata arta incondeierii oualor. Tehnica inchistririi este pastrata din vechime. Femeile de la sat scufunda ouale in baie de ceara si culori, dupa care deseneaza, cu ajutorul chisitei, motive traditionale precum crucea, floarea de maces, coarnele berbecului si alte motive geometrice.

Escapada de Paste in Romania. Unde ne petrecem mini vacanta?
Escapada de Paste in Romania. Unde ne petrecem mini vacanta? Bucovina. Sursa foto: Marius Ciocan/ uncover-romania.com
Escapada de Paste in Romania. Unde ne petrecem mini vacanta?
Escapada de Paste in Romania. Unde ne petrecem mini vacanta? Oau inchistrite in Bucovina. Sursa foto: iutta.ro
Escapada de Paste in Romania. Unde ne petrecem mini vacanta?
Escapada de Paste in Romania. Unde ne petrecem mini vacanta? Bucovina. Sursa foto: 1mplaces.com

Sunt numeroase pensiuni la dispozitia vizitatorilor, astfel ca o noapte de cazare in Sadova, judetul Suceava poate costa intre 70-150 de lei, depinde de facilitatile oferite. In Bucovina puteti vizita manastirile, Salina Cacica, Rezervatia Pietrele Doamnei sau Cetatea de Scaun a Sucevei.

Escapada de Paste in Romania: Poiana Marului

Mica Elvetie a Romaniei este unul dintre cele mai pure zone ale tarii. Aici, turistii au ocazia sa respire cel mai curat aer din Europa. Statiunea nu s-a bucurat mereu de popularitate, fiind o zona retrasa intre dealuri. In ani, bijuteria Banatului s-a transformat intr-un loc tot mai cautat de turisti. Situata in Muntii Tarcu, la 150 de kilometri de Timisoara, Poiana Marului este Raiul iubitorilor de natura.

Escapada de Paste in Romania. Unde ne petrecem mini vacanta?
Escapada de Paste in Romania. Unde ne petrecem mini vacanta?Poiana Marului. Sursa foto: traveleurope.ro
Escapada de Paste in Romania. Unde ne petrecem mini vacanta?
Escapada de Paste in Romania. Unde ne petrecem mini vacanta? Poiana Marului. Sursa foto: gazetadinvest.ro

Unul dintre punctele de atractii este lacul de acumulare unde, daca vremea este buna, puteti face plaja, inota, pescui sau puteti merge cu barca. Raul Bistra Marului este dedicat aventurierilor, cei care se incumeta sa urce in barca se vor lasa dusi la vale printre pietroaie si valuri puternice, reci precum gheata. Potrivit Turist Info, o noapte de cazare poate costa in jur de 90-150 de lei, insa in perioada sarbatorilor pascale preturile pot suferi modificari.

Sinaia

Aproape de Bucuresti, Valea Prahovei va fi intotdeauna o destinatie preferata de vacanta! Sinaia este unul dintre cele mai populare locuri, unde turistii gasesc aer curat, se pot bucura de munte sau se pot delecta cu o vizita la Castelele Peles si Pelisor. Micul oras a fost resedinta preferata a regilor Romaniei si, nu intamplator, a fost ales acest loc de la poalele semetilor Munti Bucegi. Daca ati ajuns in Sinaia nu ratati o drumetie prin Poiana Stanii Regale, de la baza Pietrei Arse situata la o inaltime de 1285 de metri.

Castelul Peles, Sinaia. Gabi Jguma/flickr.com/wikipedia.org
Castelul Peles, Sinaia. Gabi Jguma/flickr.com/wikipedia.org

Cum de altfel, daca soarele e sus pe cer urcati pana la Sfinxul din Bucegi. In aceasta statiune preturile difera foarte mult de la pensiuni la hoteluri, putand ajunge si la aproximativ 400 de lei pe noapte. Pentru ofertele de Paste puteti accesa site-urile de profil precum momondo.ro, trivago.ro, booking.com sau turistinfo.ro si confirmati cu cei de la cazare intotdeauna.

Escapada de Paste in Romania: Runcu

In judetul Dambovita, la aproximativ 36 de kilometri de orasul Targoviste se afla o comuna de vis numita Runcu. Pitita intre Dealul Priporul Margineanca, Dealul Galmei, Brebului, La in si Plaiul Oilor, comuna de pe valea Ialomicioarei este o splendoare. Cei care se incumeta sa urce pana la Runcu se vor minuna de privelistile panoramice asupra satelor din jur si vechii granite de la miazanoapte din Bucegi.

Escapada de Paste in Romania. Unde ne petrecem mini vacanta?
Escapada de Paste in Romania. Unde ne petrecem mini vacanta? Priveliste spre dealurile din Runcu. Sursa foto: Irinel Carlanaru/carlanaru.ro
Escapada de Paste in Romania. Unde ne petrecem mini vacanta?
Escapada de Paste in Romania. Unde ne petrecem mini vacanta? Cai din rasa Hilfinger-
Runcu. Sursa foto: dailytraveller.ro

La aproximativ 2 ore de Bucuresti veti gasi ascunzatoarea perfecta intre dealuri si paduri si locul de unde poate incepe o noua pasiune, echitatia. Fiindca la pensiunea Potcoava turistii au ocazia sa incalece pe cei mai blanzi cai din rasa Halfinger. Principala cale de acces catre zona este DJ 12A, de la Fieni din DN 71 care tranziteaza Pucioasa-Targoviste-Racari si intra in DN 7 prin Tartasesti-Chitila si apoi Bucuresti.

Maramures

Nu am uitat nici de Maramures cu a lui Vale a Vaserului, una dintre cele mai pitoresti regiuni. Ce atrage turistii in aceasta vale? Plimbarea cu Mocanita, trenul cu abur care circula pe o distanta de 22 de kilometri pentru a va putea bucura de natura salbatica a locurilor. In zilele de sarbatoare, pentru plimbarile cu vechea masinarie se face programare, dar pentru a afla programul de functionare la zi puteti accesa site-ul cffviseu.eu.

Vacanta de primavara in Romania. 10 destinatii pe care sa le incluzi in itinerariu
Vacanta de primavara in Romania. 10 destinatii pe care sa le incluzi in itinerariu: Valea Vaserului. Sursa foto: blog.totmaramures.ro

Escapada de Paste in Romania: Oradea

Regiunea istorica a Romaniei, Crisana are unul dintre cele mai spectaculoase orase din tara! Oradea este singura urbe din tara care este inclusa in reteaua oraselor Art Nouveau. Si ne bucuram ca autoritatile de aici au investit timp, bani, resurse n pentru a pastra vechile simboluri, iar asta se vede in nivelul de trai si in zambetul de pe buze al oamenilor, fiindca sunt printre cei mai fericiti romani.

Escapada de Paste in Romania. Unde ne petrecem mini vacanta?
Escapada de Paste in Romania. Unde ne petrecem mini vacanta? Oradea. Sursa foto: Wikipedia.org

Muzeul Tarii Crisurilor sau Muzeul Iosif Vulcan, din orasul de pe malul Crisului Repede, ar trebui sa fie incluse pe harta turistica. Tarifele pentru cazare variaza intre 100 si 250 de lei, in functie de optiunea aleasa, pensiune sau hotel.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole