Ghid util: 5 lucruri de avut în vedere atunci când cumperi o mașină second hand

Achiziționarea unui automobil reprezintă una dintre cele mai semnificative investiții pe care le va face o persoană pe parcursul vieții. Însă, realitatea este că cei mai mulți dintre noi se vor orienta către mașini second hand atunci când vine vorba de schimbarea actualului automobil pe care îl dețin.

Având în vedere importanța investiției, dar și faptul că majoritatea persoanelor achiziționează autoturisme la mâna a doua, este important să existe certitudinea că decizia luată este cea corectă. Altfel, vei fi nevoit să investești o mulțime de bani în plus pe înlocuirea unor piese auto care trebuiesc înlocuite. Pentru a te putea asigura de acest lucru, mai jos ți-am prezentat 5 lucruri de avut în vedere atunci când cumperi o mașină second hand.

Exterior

Primul lucru după care să te uiți la exteriorul unui automobil este starea în care se află elementele caroseriei. Analizează aripile, pragurile, portierele și vezi dacă există semne de rugină sau locuri în care vopseaua nu arată așa cum ar trebui. Studiază și parbrizul, pentru a te asigura că nu vei fi nevoit să cheltuiești bani în plus pe înlocuirea sa.

Interior

Verifică starea în care se află tapițeria scaunelor și a banchetei. Un alt aspect pe care trebuie să-l ai în vedere la interiorul unui automobil second hand pe care îți dorești să-l achiziționezi este felul în care se prezintă sistemele electrice ale acestuia, începând de la funcționalitatea geamurilor electrice și până la sistemul de iluminare și semnalizare.

Motor

Înainte de a porni automobilul, verifică nivelul de ulei al acestuia și starea în care se prezintă uleiul. Insistă în a porni motorul la rece, pentru a vedea cum se prezintă acesta în condiții nefavorabile. După pornire, acordă atenție fumului care iese pe țeava de eșapament și sunetelor pe care le produce motorul. Orice comportament neobișnuit al motorului ar trebui avut în vedere și discutat cu proprietarul.

Sistem de frânare

Sistemul de frânare definește cât de sigur este de condus un automobil. Testează funcționalitatea frânelor autoturismului second hand de care ești interesat. Observă dacă răspund corespunzător la comenzile tale, cât de eficiente sunt și totodată dacă emit sunete nepotrivite atunci când sunt acționate. De asemenea, testează și frâna de mână la o plecare din rampă.

Ambreiaj și transmisie

Asigură-te că vei testa toate treptele automobilului în cauză, inclusiv marșarierul, și că nu există sunete care indică defecțiuni atunci când sunt schimbate vitezele. Verifică funcționalitatea ambreiajului, și cât de lungă este cursa pedalei de ambreiaj. Astfel vei observa dacă mașina testată are nevoie curând de o schimbare a kitului de ambreiaj, un cost pe care îl poți negocia cu proprietar din prețul mașinii.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole