Soseaua Transrarau
Transrarau – drumul spectaculos cu care Romania se poate mandri
4.9 (97.39%) 329 de recenzii

Soseaua Transrarau este declarata a fi al treilea cel mai frumos drum alpin din Romania, dupa Transalpina si Transfagarasanul…si pe buna dreptate isi merita locul in clasament.
Acesta traverseaza masivul Rarau si este unul dintre drumurile situate la mare altitudine, care ofera peisaje ce iti vor taia rasuflarea.

Drumul (DJ175B) are o lungime de 28 km si leaga satele Chiril (pe latura de sud) si Pojorata (pe latura de nord), care traverseaza Muntii Rarau si urca pana la o altitudine de 1.400 m deasupra nivelului marii.

In urma cu cativa ani, drumul era plin de gauri si extrem de ingust, ceea ce ingreuna vizitarea lui. Insa, in 2014, drumul a fost extins si refacut, iar astazi asfaltul este pur si simplu perfect.
Totodata, cunoscut sub numele de Drumul Comorilor, Transraraul poate fi traversat cu bicicleta sau chiar pe jos.

Una dintre legende spune ca in 1541, Petru Rares si-ar fi adapostit familia si averea in hoardele tatare din Muntii Rarau. Urmariti de invadatori, Doamna Elena, sotia lui Petru Rares si fiul lor, s-ar fi adapostit sa se roage intr-o pestera, iar pietrele uriase ar fi cazut peste locul in care comoara era ascunsa, ingropand totodata si hotii.

Condusul pe acest drum, este cu siguranta o experienta ce merita incercata.
In plus, exista multe oportunitati de fotografiere excelente pentru cei pasionati de fotografie. Asa ca, nu uitati aparatul de fotografiat!

Soseaua cuprinde kilometri intregi de peisaje uimitoare. Acest drum turistic faciliteaza accesul la Cabana Rarau, precum si catre celebrul monument al naturii, Pietrele Doamnei.

Din pacate, nu exista locuri de parcare de-a lungul acestui drum.
Pe masura ce inaintati, peisajul si imprejurimile devin din ce in ce mai frumoase si mai spectaculoase.

In galeria de mai jos va oferim o serie de imagini cu peisaje pitoresti, care pot fi gasite mergand pe soseaua Transrarau.

5 COMENTARII

  1. sant din Ucraina si prin anii 2000 am vizitat cabana Rarau cu masina.Ne stiind drumul un baiat din Gura humorului ma indreptat pe drumul Cimpulung Rarau ,drumul de beton si a fost o aventura de neuitat.La coborire mau indreptat la Pojorita.M-ar interesa daca mai functioneaza drumul construit de uznicii lui Causescu

    • Aum puteti merge linistiti pe TRANSRARAU, drum modern,puteti vizita manastirea ,cabana si pietrele doamnei, nu in cele din urma peisajele din munti,cazare puteti gasi cu siguranta in pojorata,locatie cu peisaje placute.

  2. Traseul l-am facut anul trecut impreuna cu o vizita in Bucovina, spectaculos este drumul, Transfagarasan de 3 ori numai ca acum este mult prea aglomerata zona fata de TransRarau, minunat, cu siguranta o sa revenim✌❤️. Tara noastra minunata?.

  3. Am parcurs anul acesta , in iulie 2016 , traseul pana la M-rea Chiril si este pur si simplu extraordinar , in comparatie cu anul 2013 cand Transraraul era de neimaginat , desi l-am parcurs tot cu masina . Drumul este foarte bun, peisajul minunat ! Merita vazut !

LASATI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here