Veveritele zburdalnice alearga de colo colo, in parcul amenajat in statiune, asta spre bucuria celor mici, care le hranesc cu nuci. Telescaunul din Vatra Dornei este, cu siguranta, punctul de atractie al micutului orasel. Veti fi fascinati de privelistea impresionanta, de la altitudinea de 1300 de metri, de pe varful Dealului Negru.

Vatra Dornei. Perla Bucovinei are magnet la turisti
Vatra Dornei. Perla Bucovinei are magnet la turisti: iarna in Dorna. Sursa foto: travel365.md

Insa, statiunea nu s-a bucurat intotdeauna de succes in randul turistilor. Vechiul targ a devenit un punct de interes, la finele anilor 1700, cand chimistul Hacquette de Nurnberg a realizat analiza apelor exceptionale de aici.

Vatra Dornei. Perla Bucovinei are magnet la turisti
Izvorul Sentinela. Sursa foto: tripbooking.ro

Astfel, Vatra Dornei a devenit un important centru balneo-climateric, unde sunt tratate numeroase afectiuni. Izvorul Sentinela este unul dintre locurile in care puteti gusta apa pura venita din munti.

De altfel, din statiune se pleaca in pelerinaje religioase catre frumoasele manastiri ale Moldovei: Humor, Sucevita, Putna, Voronet, Moldovita.

Activitati in Vatra Dornei

Turistii care aleg Vatra Donei au la dispozitie diverse activitati in statiune. Amatorii sporturilor de iarna dispun, in mica statiune, de 4 partii de schi amenajate. Acestea sunt: Dealul Negru, Veverita, Parc si Poienita, dar si o partie pentru schi fond-Dealul Runc.

Vatra Dornei. Perla Bucovinei are magnet la turisti
Vatra Dornei. Perla Bucovinei are magnet la turisti. Sursa foto: crainou.ro

Daca ati obosit pe partie, va puteti relaxa intr-una dintre cafenelele statiunii. Daca va place istoria, puteti vizita cele doua muzee din Vatra Dornei, Muzeul Cinegetic si Muzeul Etnografic.

Vatra Dornei. Perla Bucovinei are magnet la turisti
Sursa foto: desteptarea.ro

In timpul iernii, in Vatra Dornei rasuna peste munti veselia si muzica. Mica statiune se anima, an de an, datorita evenimentelor organizate de autoritatile locale: ,,Serbarile Zapezii” si ,,Porniti plugul Feti Frumosi”.

Vatra Dornei. Perla Bucovinei are magnet la turisti
Vatra Dornei. Perla Bucovinei are magnet la turisti: Dealurile Dornei. Sursa foto: blog.hotelguru.ro

La o distanta de 4 kilometri de statiune, in comuna Fantanele, se afla cel mai cautat loc de cazare de catre turistii straini. Castelul Dracula, caci despre el este vorba, este o cladire medievala, unde ar fi locuit contele Dracula. Drumul pana la castel este de o frumusete rara, mai ales ca veti parcurge o distanta considerabila si prin Pasul Tihuta. Odata ajunsi la castel, se poate vizita cripta in care sunt ramasitele contelui.

Vatra Dornei. Perla Bucovinei are magnet la turisti
Castelul Dracula. Sursa foro: ocaziituristice.ro

De asemenea, in cadrul castelul a fost amenajat un restaurant, unde puteti sa savurati din preparatele moldovenesti.