7 tari din Europa nebagate in seama de catre turisti

7 tari din Europa nebagate in seama de catre turisti fac obiectul articolului nostru de astazi. Asta pentru ca, World Tourism Organization a facut publica lista tarilor vizitate in 2017. Un fel de raport in care se face analiza numarului de turisti, incepand cu anul 2010. Potrivit analizei WTO, un total de 1.326 milioane de turisti internationali au fost inregistrati in intreaga lume in 2017. 57% au preferat ca mijloc de transport avionul, in timp ce 37% au ales masina, iar scopul vizitei pentru 55% a fost, desigur, vacanta.

Europa a primit, in anul 2017, 627 de milioane de turisti. Tradus in bani, conturile tarilor de pe continent au primit 519 bilioane de dolari. La polul opus, Orientul Mijlociu a primit cele mai putine vizite, 58 de milioane de persoane. Insa, noua ne-au  atras atentia tarile mai putin norocoase, care nu se afla tocmai pe lista preferintelor turistice.

San Marino
Turisti (2017): 78.000

San Marino este una dintre cele mai mici tari din lume, are aproximativ 61 de kilometri, o enclava situata in centrul Italiei. Potrivit legendei, San Marino este cea mai veche republica din lume, fondata in secolul IV. Inima acestui stat-oras este Muntele Titano, care ofera priveliste 360 de grade. De asemenea, nu ocoliti centrul vechi din San Marino, alaturi de munte se afla pe lista Patrimoniului UNESCO.

San Marino. O calatorie fantastica in orasul de 60 de kilometri patrati
San Marino. O calatorie fantastica in orasul de 60 de kilometri patrati. Sursa foto: worldtravelguide.com

In ceea ce priveste motivul pentru care are atat de putini vizitatori, putem spune, la fel ca in cazul celorlalte tari, ca este pe nedrept ocolit.

7 tari din Europa nebagate in seama de catre turisti: Liechtenstein
Turisti (2017): 79.000

Situat intre Elvetia si Austria, Principatul Liechtenstein numara aproape 40.000 de persoane. Poate ca cei 160 de kilometri patrati, lipsa unui aeroport sunt motivele pentru care turistii nu gasesc aceasta tara atragatoare.

Dar ca ultim vestigiu al Sfantului Imperiu Roman, Liechtenstein este destinatia in care puteti simti din plin aerul vechilor principate. Cu intinse campuri verzi, Alpii aproape si Rinul pe post de granita cu Elvetia, Liechtenstein merita vazut! Insa, nu va imaginati ca localnicii traiesc in alt secol, tara are un sector finaciar puternic.

Republica Moldova
Turisti (2017): 145.000

145.000 de vizitatori suna destul de putin, dar este de fapt o imbunatatire pentru frumoasa Moldova. Inapoi in 2010, vecinii nootri au primit 64.000 de turisti straini! Cei mai multi dintre ei nu au auzit de Republica Moldova, asa cum se intampla si cu Romania. Insa, in ultimii ani productia viticola a facut cunoscute aceste meleaguri moldave in indepartata China.

7 tari din Europa nebagate in seama de catre turisti
7 tari din Europa nebagate in seama de catre turisti: Nistru, Republica Moldova. Sursa foto: http://ecology.md/md/page/cele-mai-frumoase-locuri-de-pe-nistru-foto

Desi unii ar caracteriza ca fiind saraca, Moldova a devenit populara datorita zborurilor ieftine. Acest pamant …romanesc este un loc binecuvantat de Dumnezeu, cu farmecul lumii vechi si podgoriile sale ce dau un vin tanar, bogat.

7 tari din Europa nebagate in seama de catre turisti: Monaco
Turisti (2017): 355.000

Coasta de Azur este locul de vacanta al celor celebri si bogati, dar Monaco, orasul-stat, cu putin peste 2 kilometri, a reusit sa primeasca 355.000 de trusti in 2017. In afara traiulul de lux, a bolizilor, cazinourilor si yachturilor, Monaco mai este cunoscut pentru ceva, competitia Grand Prix.

7 tari din Europa nebagate in seama de catre turisti
Monte Cralo. Sursa foto: https://cruisescapes.ie/ultra-luxury-italian-french-whisper/silversea-mediterranean-cruise-monaco-monte-carlo-2/

Cel mai popular cartier monegasc este Monte Carlo, care se ridica deasupra marii la peste 100 de metri. Stancile sale se scalda abrupt in mare, ca si cum natura ar mai fi avut de adaugat ceva. Daca prindeti un apus de la inaltime, fiti pregatiti pentru una dintre cele mai frumoase imagini.

Monaco merita cu siguranta o vizita, insa costurile mari ii tin la distanta pe turistii care pot vedea si alte locuri mai ieftine.

Macedonia
Turisti (2017): 631.000

Patria lui Alexandru cel Mare, una dintre marile puteri ale lumii antice, a inregistrat 631.000 de turisti. Nu stim de ce, dar Macedonia este mult mai putin vizitata decat vecina sa Grecia si astfel se numara printre cele 7 tari din Europa nebagate in seama de catre turisti.

Lacul Ohrid merita vizitat! Locul perfect din Macedonia unde sa iti petreci vacanta
Apa lacului scalda tarmul orasului Ohrida si muntele din imprejurimi. Sursa foto: oad.nl

Motivul pentru care Macedonia nu este destinatia favorita, cel putin a europenilor, e ca are doar statut de stat candidat la UE. Daca acest lucru s-ar intampla, posibil sa creasca si numarul turistilor.

Desi, aceasta tara este relativ mica, ocupa locul 146, numara peste 50 de lacuri, iar Muntii Korab sunt cei mai inalti, cu 2169 de metri.

7 tari din Europa nebagate in seama de catre turisti: Bosnia si Hertegovina
Turisti (2017): 922.000

Fosta Republica Iugoslava si aceasta tara se claseaza la coada raportului WTO cu 922.000 de turisti straini. Haosul din anii ’90, faptul ca tara nu are iesire la mare sau minele terestre, relicve ale razboaielor, sunt cateva dintre problemele cu care se confrunta Bosnia si Hertegovina. Chiar daca in prezent starea natiunii este una mai stabila, aceasta tara ramane neglijata in favoarea Croatiei, cu coasta sa la Marea Adriatica.

Insa cei care lasa deoparte lucrurile auzite sau citite pot descoperi un teren divers, montan si oameni deschisi. Iata unul dintre cele mai frumoase locuri din aceasta tara, Blagaj.

Blagaj. De ce sa vizitezi satul uluitor din Bosnia si Hertegovina
Blagaj. De ce sa vizitezi satul uluitor din Bosnia si Hertegovina: Orasul Mostar. Sursa foto: adventurous-travels.com

Luxemburg
Turisti (2017): 1.046.000

Nu este Franta, dar nici Germania, este un mix, destul de interesant, pentru care ambele tari au contestat pamanturile luxemburgheze. Ruinele vechilor fortificatii sunt dovada pozitiei privilegiate la intersectia Europei de Vest. Printre motivele pe care le-ar putea avea un turist sa nu ajunga aici sunt necunoasterea, costul ridicat al vacantei sau lipsa plajelor cu iesire la mare. Marele Ducat de Luxemburg ar putea fi, totusi, o calatorie interesanta.

9 tari europene uitate de turisti. Unde putem avea o vacanta incredibila
9 tari europene uitate de turisti. Unde putem avea o vacanta incredibila: Luxemburg. Sursa foto: Angelika Spanke/ Flickr.com

Acestea fiind spuse, asteptam cu interes lista aferenta anului 2018, oare ce tari credeti ca au primit putini turisti?

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole