10 locuri pe care sa le vedeti inainte sa dispara. Care sunt cele mai vulnerabile zone

0
1644
10 locuri pe care sa le vedeti inainte sa dispara. Care sunt cele mai vulnerabile zone

In lista pe care vi-o propunem pentru astazi se afla 10 locuri pe care sa le vedeti inainte sa dispara. Terra gazduieste unele dintre cele mai fantastice locuri, insa unele dintre ele sunt vulnerabile in fata conditiilor naturale, a dezvoltarii urbane ori a turismului in masa. Iata ce ar merita sa puneti pe lista vacantelor in viitorul apropiat:

Venetia

Italia are mai mult de 2.000 de ani de istorie, iar cateva dintre reperele istorice au supravietuit, motiv pentru care este una dintre cele mai vizitate tari din intreaga Europa. Unul dintre cele mai populare locuri este orasul Venetia, cunoscut pentru arhitectura si opera de arta, precum si pentru canalele care trec prin ea. 60.000 de oameni viziteaza Venetia in fiecare zi, iar la un calcul rapid, intr-o luna sunt 1.400.000 de turisti.

Minuni turistice. 15 destinatii pe care sa le vizitati in viata asta
Minuni turistice. 15 destinatii pe care sa le vizitati in viata asta: Venetia. Sursa foto: shutterstock/ iVisit.ro

Din pacate, acest oras este amenintat de cresterea nivelului marii. In plus, orasul se scufunda lent, ceea ce inseamna ca plimbarile cu gondola ar putea sa dispara in viitorul apropiat.

10 locuri pe care sa le vedeti inainte sa dispara: Insulele Galapagos

Ecuador are propriile sale atractii turistice, dar cel mai bun loc de vizitat nu poate fi gasit pe continent, deoarece Insulele Galapagos se afla chiar langa tarmurile tarii. Motivul pentru care insulele sunt atat de populare este acela al animalelor unice si pentru apele perfecte pentru scufundari. Insulele primesc peste 150.000 de vizitatori pe an, cele mai mari atractii fiind testoasele uriase. Din nefericire, din cauza cresterii nivelului marii si a impactului asupra mediului pe care turistii l-au avut asupra zonei, toata viata salbatica risca sa dispara.

10 locuri pe care sa le vedeti inainte sa dispara. Care sunt cele mai vulnerabile zone
Insulele Galapagos. Sursa foto: aarp.org

Seychelle

Seychelle sunt o combinatie a mai multor insule tropicale uimitoare si datorita frumusetii lor coplesitoare, mii de tineri petrec luna de miere aici. Daca doriti vreodata sa experimentati acest loc, trebuie sa va grabiti, pentru ca timpul se scurge, deoarece insulele vor fi inghitite de ocean in urmatorii 50 de ani.

10 locuri pe care sa le vedeti inainte sa dispara. Care sunt cele mai vulnerabile zone
10 locuri pe care sa le vedeti inainte sa dispara. Care sunt cele mai vulnerabile zone. Seychelles. Sursa foto: tourio.ro

10 locuri pe care sa le vedeti inainte sa dispara: Alpi

O multime de oameni se bucura de schi si snowboarding, motiv pentru care multi dintre acestia aleg statiunile de schi din Alpi. Deoarece se intind in 8 tari, printre care Italia, Franta, Elvetia, Germania, Alpii pot fi platforma de lansare intr-un tur european plin de aventura. Daca nu ati ajuns pe traseele montane, acum este timpul sa planificati o astfel de excursie, deoarece anumite zone au fost deja inchise din cauza lipsei de zapada cauzata de temperaturile in crestere.

10 locuri pe care sa le vedeti inainte sa dispara. Care sunt cele mai vulnerabile zone
Alpi. Sursa foto: tomistravel.ro

Maldive

Maldive este o combinatie de 26 de insule mici si recife, care aduc un nou inteles termenului „paradis tropical”. Aici puteti gasi peste 70 de statiuni, gata sa gazduiasca peste 600.000 de turisti. Daca nu va grabiti sa rezervati bilete de avion pentru aceasta destinatoe, cat de curand nu veti mai putea face acest lucru. Paradisul tropical este de fapt tara cea mai joasa din lume, astfel incat intreaga zona va fi sub apa.

Plecati in luna de miere? Iata 7 destinatii in care sa va refugiati
Plecati in luna de miere? Iata 7 destinatii in care sa va refugiati: Maldive. Sursa foto: citytravels.ro

10 locuri pe care sa le vedeti inainte sa dispara: Machu Picchu

Ramasite ale vechiului Imperiul Inca, Machu Picchu, sunt printre cele mai vizitate obiective turistice ale lumii. Cetatea se afla pe o creasta de munte, la 7.970 de metri deasupra nivelului marii. Dar ceea ce nu stiti este ca din cauza celor peste 1,4 milioane de oameni ce viziteaza anual, zona incepe sa se degradeze, de aceea Peru a limitat numarul de turisti.

10 locuri pe care sa le vedeti inainte sa dispara. Care sunt cele mai vulnerabile zone
Machu Picchu. Sursa foto: outsidego.com

Marele Canion

Grand Canyon, cu o vechime de peste 5,6 milioane de ani, atrage in jur de 5 milioane de vizitatori in fiecare an. Canionul este cea mai mare atractie pe care Arizona o are de oferit, insa din cauza dezvoltarii urbane si a exploatarii uraniului, portiuni mari ale canionului vor fi distruse.

Minuni turistice. 15 destinatii pe care sa le vizitati in viata asta
Minuni turistice. 15 destinatii pe care sa le vizitati in viata asta: Raul Colorado in Marele Canion. Sursa foto: 7-themes.com

10 locuri pe care sa le vedeti inainte sa dispara: Taj Mahal

Milioane de oameni viziteaza India in fiecare an, iar Taj Mahalul primeste o atentie deosebita. Construit In anii 1600, mausoleuL din marmura alba se afla in orasul Agra. Daca aceasta minune arhitecturala nu este conservata si restaurata, in timp eroziunea, poluarea, turismul ar putea influenta sfarsitul unuia dintre reperele lumii.

10 locuri pe care sa le vedeti inainte sa dispara. Care sunt cele mai vulnerabile zone
Taj Mahal. Sursa foto: lonelyplanet.com

Marele Zid Chinezesc

Mulți oameni cred ca piramidele sunt cele mai mari structuri omenesti din lumea antica, dar, in realitate, Marele Zid Chinezesc este cel care detine acest titlu. In urma masuratorilor, a iesit la iveala ca acest zid al Chinei masoara 18 kilometri. In prezent atrage aproximativ 10 milioane de persoane in fiecare an. Problema este insa ca zidul este expus la erodare din cauza agriculturii excesive, conditiilor meteo, a numarului mare de turisti care calca acest monument.

10 locuri pe care sa le vedeti inainte sa dispara. Care sunt cele mai vulnerabile zone
Marele Zid. Sursa foto: descopera.ro

10 locuri pe care sa le vedeti inainte sa dispara: Marea Bariera de Corali

Australia este un loc magic, cunoscut pentru plaje, gradini zoologice si natura salbatica. Dar tara este, de asemenea, un paradis de scufundari, in principal in zona Barierei de Corali. In aceasta parte a oceanului cele 2900 de recife individuale si 900 de insule sunt puse in pericol de poluarea apelor si nivelul ridicat al acestora.

Obiective turistice in Australia. 10 locuri pe care sa le vezi in tara capitanului James Cook
Obiective turistice in Australia. 10 locuri pe care sa le vezi in tara capitanului James Cook: scufundari in Marea Bariera de Coeali. Sursa foto: descopera.ro

Piramidele egiptene, Madagascar, Machu Picchu, Patagonia, Maldive, Marea Moarta, Kilimanjaro, Bazinul raului Congo, Moscheea Timbuktu, Tuvalu, Insulele Magdalen, padurea Amazoniana

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here