Cât costă o vacanță în Rovaniemi, orașul lui Moș Crăciun

Foarte aproape de Cercul arctic, între dealurile Ounasvaara și Korkalovaara, la confluența râurilor Ounasjoki și Kemijoki este Rovaniemi, orașul în care își are reședința Moș Crăciun.  Capitala provinciei Laponia, cu o populație de aproximativ 60.000 de locuitori, apare pe lista recomandărilor de destinații ideale pentru sărbătorile de iarnă.

Orașul din nordul Finlandei este perfect pentru cei care iubesc iarna și zăpada. În luna decembrie, temperaturile medii sunt de -10 grade ziua, iar noaptea trec lejer de -15 grade Celsius.

Iernile sunt întunecate și tot aici, iar pe lângă Moș Crăciun, dacă ești norocos, poți observa aurora boreală. În satul lui Moș Crăciun, care se află la 8 kilometri nord-est de Rovaniemi și la aproximativ 2 kilometri de aeroportul orașului, se poate ajunge cu un autobuz. Traseul numărul 8 pornește de la Autogara Rovaniemi și are ca punct terminus Satul lui Moș Crăciun. Întreaga călătorie durează aproximativ 30 de minute.

În parc puteți vizita mai multe atracții turistice precum „Oficiul Poștal al lui Moș Crăciun”, „Biroul lui Moș Crăciun”. De asemenea, aici sunt numeroase magazine și restaurante.

În Rovaniemi sunt numeroase oferte de cazare pentru toate buzunarele. Însă, e adevărat că prețurile sunt ceva mai mari decât în celelalte orașe europene turistice. O noapte de cazare într-o cameră de două persoane pleacă în această perioadă de la aproximtiv 900 de lei.

Cei care vor o experiență unică, pot alege un hotel de gheață, în care cazarea se face în igloo-uri. O noapte într-un astfel de hotel trece de 2.000 de lei.

Rovaniemi a devenit prosper la începutul secolului al XIX-lea, când tot mai mulți căutători de aur au venit în zonă, atrași de numeroase zăcăminte. Acum, în oraș sunt numeroase clădiri cu o arhitectură deosebită și nouă. Cele mai multe imobile au fost construite de la zero, pentru că în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, orașul a suferit foarte mult din cauza bombardamentelor.

În jurul așezării e o întreagă zonă naturală arctică superbă în care se pot face numeroase excursii în grupuri organizate. Cei care vor să se dea cu schiurile sau snowboard-ul o pot face în mai multe locuri. Important de precizat și că Rovaniemi este viu, cu mulți tineri, pentru că este și un oraș universitar.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole