5 locuri pitoresti de neratat in Brasov. Care sunt obiectivele turistice cele mai cautate

Brasov, orasul de la poalele Tampei, printre cele mai frumoase asezari urbane din Romania. Un loc incarcat de istorie, care adaposteste fortarete, apeducte, ziduri groase ale vechii cetati si, care ascunde povestile breslelor si negustorilor din Transilvania.

Noi am gasit 5 locuri pitoresti de neratat in Brasov. Care sunt obiectivele turistice cele mai cautate:

Cetatea Brasov- Cetatuia de pe Straja

Cetatea din deal este punctul principal de atractie al Brasovului. Cetatuia de pe Straja a fost construita in secolul XV cu rol de apararea pentru locuitorii de aici, in cazul atacurilor. De-a lungul timpului cetatea a suferit modificari si avut mai multe roluri, a servit si drept cazarma, inchisoare sau depozit pentru Arhivele Statului din Brasov. Dupa restaurarea cladirii, in anul 1981, Cetatuia de pe Straja este declarata complex turistic cu specific medieval.

Cetatuia de pe Straja, Brasov. Sursa foto: descoperalocuri.ro

Dealul Cetatii, asa cum ii spun localnicii, adoposteste o fantana, adanca de 81 de metri, sapata aici dupa ce armata lui Petru Rares a distrus cetatea.

5 locuri pitoresti de neratat in Brasov: Piata Sfatului, Brasov

Centrul vechi al Brasovului este cea mai animata zona din oras. Daca ajungeti aici, nu puteti rata Piata Sfatului. Construita in secolul XIV, aici erau tinute sedintele sfatului popular, dar era si locul unde negustorii sasi, unguri si romani isi vindeau marfa. Si in prezent, Piata Sfatului a ramas un loc bun pentru cumparaturi, animat de turistii veniti din toate colturile lumii pentru a-si achizitiona obiecte lucrate manual.

Casa Sfatului, Brasov. Sursa foto: descoperalocuri.ro

Tot in Piata Sfatului au loc, an de an, in functie de anotimp, diverse evenimente. In Casa Sfatului, in prezent, functioneaza Muzeul de Istorie al orasului. Programul de vizitare al Casei Sfatului este de marti pana duminica, intre orele 10:00-18:00. Bine de stiut: ultimul bilet se poate cumpara la ora 17:00.

Prima Scoala Romaneasca

Daca destinatia de weekend este Brasov, atunci nu ratati sa vedeti cum se invata in Prima Scoala Romaneasca. Scoala din Brasov a fost cladita de catre domnitorul Neagoe Basarab si pregatea viitori invatatori, preoti sau notari. Prima scoala din tara noastra primea in bancile sale doar cate un satean, iar pretul studiilor era cerut adesea in grane, lemne. Ce puteti vedea in interiorul scolii? Prima Scoala Romaneasca gazduieste ”Tiparnita lui Coresi”, prima tiparnita din Romania ce apartinea Diaconului Coresi. Daca v-am facut curiosi, puteti vizita scoala in fiecare zi, intre orele 9:00 -17:00.

Prima Scoala Romaneasca. Sursa foto: descoperalocuri.ro

5 locuri pitoresti de neratat in Brasov: Strada Sforii

Locurile frumoase si unice din Brasov ne surprind mereu, la fiecare vizita. Brasovul se poate mandri cu cea mai ingusta strada din Europa, care se numeste Strada Sforii. Aceasta are o lungime de 80 de metri si o latime de aproximativ 1,30 metri.  Renumita printre turistii straini, strada este o marturie a constructiilor medievale din Brasov. Daca nu ati mai vazut Strada Sforii pana acum, o puteti descoperi intre strazile Cerbului si Poarta Schei.

Strada Sforii. Sursa foto: descoperalocuri.ro

Muntele Tampa

In jurul Muntelui Tampa, care vegheaza asupra orasului Brasov, s-au nascut numeroase povesti. Se spune ca in perioada comunismului aici s-ar fi inceput saparea unui tunel, dar lucrarile au fost abandonate. Locuitorii batrani ai orasului spun ca aici s-ar ascunde si o apa, lucru de-altfel nedemonstrat pana in prezent. O alta legenda este despre banca din piatra, de pe aleea de sub Tampa. Se zice ca aceasta piatra s-a pravalit peste doi amanti care stateau imbratisati in acest loc.

Muntele Tampa, Brasov. Sursa foto: wikipedia

Daca vreti sa ajungeti pana in varful muntelui, pana la literele care formeaza numele orasului, puteti incerca telecabina. Un drum dus-intors dureaza aproximativ 6 minute. O parte din Muntele Tampa a fost declarata si rezervatie naturala, iar pentru pasionatii de natura, aici, se pot face trasee montane.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole