Vino si Bate Toaca in Ceahlau. Cel mai asteptat eveniment din Durau

Vara se da startul competitiei in Ceahlau, la cursa montana ,,Bate Toaca”. Au mai ramas 16 zile, 17 ore si 5 minute pana la cel mai a asteptat concurs din judetul Neamt. Cea de-a sasea editie se desfasoara pe 30 iunie 2018, iar punctul de plecare este statiunea Durau.

Statiunea Durau. Punctul de plecare catre Ceahlau
Sursa foto: bloguldecalatorii.ro

Entuziasmati, alergatori de performanta, familii sau pasionati de drumetii vor porni intr-o cursa nebuna pe potecile Masivului Ceahlau.

Daca va ganditi de mult timp sa va testati limitele si sa petreceti si altfel weekendurile libere, Bate Toaca este o ocazie tocmai buna.

Vino si Bate Toaca in Ceahlau

Cararile Ceahlaului va vor ”sopti” povestile de demult ale  Cascadei Duruitoarea, a Pietrei Lacramate, a lui Butu si Ana, a Clailor lui Miron si a Panaghiei, iar Dochia va fi cu un pas inaintea voastra in aceasta competitie.

Vino si Bate Toaca in Ceahlau. Cel mai asteptat eveniment din Durau
Sursa foto: https://www.facebook.com/www.batetoaca.ro/photos/a.416419448436448.96333.416401345104925/819889301422792/?type=3&theater

Inscrierea la concurs se mai poate face online, pe site-ul www.batetoaca.ro, numai pana pe 15 iunie, la ora 00.00. Validarea inscrierii la maratonul Moldovei se face dupa plata taxei de participare(transfer bancar) care este 150 de lei. De altfel, ultima varianta ar mai fi si inscrierea la fata locului, doar pe 29 iunie, in ziua premergatoare startului.

Organizatorii cursei recomanda concurentilor sa aiba cateva cunostinte montane, sa aiba spirit de orientare, sa dea dovada de fair play pe traseu si sa vina cu multa bucurie.

Concursul are doua probe individuale: Cursa Verticala si Maraton; si o cursa dedicata familiilor.

Ce presupune Cursa Veriticala?

Startul se da din campingul Leon din Durau si traseul se intinde pe o distanta de 18 kilometri, cu 1.300 de metri diferenta de nivel.

Traseul din acest an este: camping Leon-statiunea Durau-Cabana Fantanele-Cascada Duruitoare-Cabana Dochia-Cabana Meteo-Cabana Fantanele-statiunea Durau-camping Leon.

Ce presupune Cursa Maraton?

Inclusa in Circuitul Carpatilor, Maratonul este destul de solicitant, mai ales pentru cei care nu au o conditie fizica foarte buna. Distanta pe care concurentii trebuie sa o parcurga este de 38 de kilometri, cu o diferenta de nivel de 3.350 de metri.

Traseul din acest an: camping Leon-statiunea Durau-Cabana Fantanele-Poiana Nican-Cascada Duruitoare-Piatra Lacramata-La Palarie-Poiana Stanile-Poiana Varatec. Se continua catre: Poiana Maicilor-Claile lui Miron-Cabana Dochia-Traseu Lutu Rosu-drumul axial (500 m)-traseu Jgheabu cu Hotar- Cabana Dochia-Vf. Lespezi-Cabana Meteo-Cabana Fantanele-statiunea Durau-camping Leon.

Ce presupune Cursa Familiei?

Cu mic, cu mare, familiile au de parcurs 8 kilometri pe potecile Ceahlaului.

Iata traseul din acest an:  Camping Leon – statiunea Durau – Cascada Duruitoare – Poiana Viezuri – Cabana Fantanele – statiunea Durau – camping Leon.

Fiecare traseu va avea marcaje speciale destinate orientarii catre FINISH.

Daca nu ati programat nicio activitate pentru weekendul 30 iunie- 1 iulie, mai aveti timp sa ,,Bateti Toaca”in Masivul Ceahlau.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole