Vacanțe exotice. Cât a costat cel mai scump concediu de sărbători

Anul acesta, românii au fost dispuși să plătească mai mulți bani pentru un concediu de sărbători, iar mulți au ales vacanțe exotice.

Potrivit datelor agenției de turism Cocktail Holidays, pachetul mediu al vacanțelor pentru Crăciun a fost în valoare de 783 de euro, față de 625 de euro anul trecut.

Pentru o vacanță de Revelion, românii au plătit, în medie, în jur de 1.600 de euro de persoană, față de 1.229 de euro, mai arată datele agenției de turism Cocktail Holidays.

În ceea ce privește vacanțe exotice, au fost alese destinații precum Zanzibar, Madeira, Sri Lanka și Maldive cu 10% mai multe decât în anii trecuți. În ceea ce privește destinațiile tradiționale, au fost cu 15% mai multe vacanțe în Austria, Cehia, Emiratele Arabe și Israel.

La capitolul vacanțe exotice, cel mai ieftin pachet pentru Madeira a costat 749 de euro de persoană, pentru un pachet de șase nopți. În Maldive, pentru o vacanță de 11 nopți s-a plătit 1.290 de euro. De asemenea, pentru un pachet cu opt nopți în Thailanda s-a plătit 1.484 de euro, pentru Sri Lanka 1.745 de euro de persoană, iar pentru nouă nopți în Zanzibar s-au dat aproape 2.000 de euro.

În ceea ce privește vacanțe exotice, cel mai scump pachet vândut de Cocktail Holidays a fost în valoare de 19.000 de euro. Este vorba despre un Revelion în Maldive.

Cuplul a ales un bungalow front beach, la un hotel de cinci stele cu all inclusive, pentru opt nopți. Vor avea parte de o cină festivă de Revelion, transfer cu barca de mare viteză și asistență turistică în limba engleză.

De Crăciun au fost preferate orașe din Europa în care se organizează târguri dedicate. De asemenea, Israelul a fost ales pentru vizitarea locului sfânt al nașterii lui Isus Hristos în ziua de Ajun sau pentru concertul special de Crăciun din Bethleem.

Pentru astfel de vacanțe, turiștii românii au plătit de la aproximativ 500 de euro de persoană pentru patru nopți de cazare cu mic dejun și bilete de avion dus-întors.

FOTO: mitchpa1984/Flickr (creative commons)

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole