Un zbor de 8 minute din Europa va fi desființat. Cel mai scurt durează 90 de secunde

Cel mai scurt zbor din Europa, dar și cea mai mai redusă rută internațională regulată din lume, care se parcurge în doar 8 minute, va fi desființat.

Cursa aeriană, care transporta pasageri peste lacul Constance, între Altenrhein, Elveția, și Friedrichshafen, sudul Germaniei, abia fusese lansată în noiembrie, însă a fost declarată în scurt timp nerentabilă.

Această cursă ar fi fost introdusă mai mult pentru oamenii de afaceri. Friedrichshafen este cunoscut pentru business-uri în industria aeronauticii. De altfel, această așezare este menționată în istoria zepelinului. Aici este și un muzeu dedicat acestui mijloc de transport aerian.

Directorul executiv al Aeroportului Friedrichshafen, Claus-Dieter Wehr, a declarat că People’s Viennaline, compania aeriană cu sediul în Viena care opera zborul, abandonează ruta din 14 aprilie din cauza cererii reduse. Zborul de 8 minute a fost criticat și de ecologiști, care au spus că poluează foarte mult.

Cel mai scurt zbor din lume este efectuat tot în Europa. Un zbor între insulele Westray și Papa Westray, două așezări scoțiene, durează doar 90 de secunde. Distanța dintre cele două este de aproximativ 2 kilometri.

Un motiv pentru care există acest zbor este faptul că în jur de 10 copii trebuie să ajungă la școala din Westray, o insulă cu aproximativ 600 de locuitori. De asemenea, sunt și mulți turiști care folosesc această cursă.

Pe Papa Westray sunt multe păsări rare, dar și numeroase descoperiri arheologice. De exemplu, Knap of Howar este considerată cea mai veche casă de piatră descoperită în nordul Europei. Un bilet de avion dus-întors pe această rută costă echivalentul a aproximativ 25 de euro.

Cel mai lung zbor cu avionul este considerat o cursă între Singapore și Los Angeles, care durează nu mai puțin de 18 ore și 30 de minute.

FOTO: Sean MacEntee/Flickr

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole