Litoralul Siciliei. Top 5 plaje care isi rasfata turistii cu peisaje frumoase

Litoralul Siciliei este atractia verii, cu siguranta, Italia fiind una dintre destinatiile preferate si de romani. Sicilia, caci despre ea vorbim in articolul de astazi, este cea mai mare insula italiana si una dintre cele mai idilice. Separata de continentul European prin stramtoarea Messina, Sicilia isi scalda tarmul in 3 mari: Ionica, Mediterana si Tireniana. Sudul Italiei merita vazut, aici aveti de facut drumetii, respectati itinerarii care sa includa sate, vulcanul Etna si litoralul ori natura bogata.

Fascinatia pentru aceasta insule creste odata cu explorarea regiunilor sale pitoresti: Enna, Ragusa, Catania, Messina, Palermo, Trapani, Syracuse, Agrigento, Caltanissetta.

Spiaggia de Coniglio

Aceasta plaja italiana a fost numita una dintre cele mai frumoase din lume si este de inteles de ce a primit acest titlu. Spiaggia dei Conigli – Plaja Iepurilor se afla pe Insula Lampedusa si turistii pot ajunge la ea dupa un zbor cu avionul si o plimbare cu feribotul. Insa efortul nici nu se compara cu minunatia de priveliste cu care sunt rasplatiti cei care ajung aici.

Litoralul Siciliei. Top 5 plaje care isi rasfata turistii cu peisaje frumoase
Litoralul Siciliei: Spiaggia de Coniglio. Sursa foto: http://www.ilmattinodisicilia.it/la-spiaggia-piu-bella-in-italia-e-quella-dei-conigli-a-lampedusa/

Litoralul Siciliei: Scala dei Turchi

Daca ati mai vizitat litoralul Italiei probabil ati ajuns sau, cel putin, ati auzit de Scala dei Turchi, una dintre cele mai populare plaje. Drumul pana la fasia ingusta de nisip precum aurul este o aventura, avadn de urca pe stanci de calcar de un alb imaculat. Este una dintre destinatiile din sudul Italiei ce nu trebuie ratate!

Litoralul Siciliei. Top 5 plaje care isi rasfata turistii cu peisaje frumoase
Litoralul Siciliei: Scala dei Turchi. Sursa foto: https://www.sicilying.com/blog/la-scala-dei-turchi-dove-si-trova-hotel/

Isola Bella, Taormina

De fapt o mica insula cu o plaja inconjurata de pietre si apa albastra a Marii Ionice, aceasta este Isola Bella. Plaja de aici este stancoasa, asa ca vor fi bineveniti pantofii speciali pentru apa, veti avea un confort sporit atunci cand va aventurati in valuri. Insula frumoasa, asa cum s-ar traduce numele din italiana, se afla in nord, in Golful Borromean.

Isola Bella
Litoralul Siciliei: Isola Bella. Sursa foto: https://discovermessina.it/en/luoghi/isolabella/

Litoralul Siciliei: San Vito lo Capo

Este un golf uimitor San Vito lo Capo, casele albe de pescari au fost construite pe stamci, iar peisajul pare desprins dintr-o ilustrata. Este una dintre destinatiile estivale populare in 2019.  Nisipul, vegetatia adauga vibratia unei locatii tropicale, iar Rezervatia Naturala a Muntelui Cofano este pauza de soare de neratat.

San Vito lo Capo
Litoralul Siciliei. Sursa foto: https://www.wildsicily.com/best-of-sicily-tours/

Mondello

Mondello se afla la o distanta de 30 de minute cu masina de Palermo, asa ca daca sunteti cazati aici faceti o plimbare pentru a admira peisajul. Accesul catre aceasta plaja in forma de semilunar, cu nisip alb si moale si apa cristal, poate fi facut si cu transportul public. O dupa-amiaza siciliana nu s eincheie niciodata fara o orprire la unul dintre restaurantele de pe plaja, unde va puteti delecta cu fructe de mare.

Litoralul Siciliei: Mondello. Sursa foto: https://www.booking.com/hotel/it/casa-relax-mondello.it.html

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole