Mocanita din Valea Ariesului si-a reluat traseul turistic prin Muntii Apuseni

Veste buna pentru calatorii in cautarea frumosului si autenticului in Romania – fiindca mocanita din Valea Ariesului si-a reluat traseul. Acesta este unul dintre cele mai spectaculoase drumuri de cale ferata din Muntii Apuseni.

Trenul cu aburi a fost pus in circulatie la inceputul lunii august, in acest an, cu un program bine stabilit. Pe timpul verii, plecarile au loc zilnic, la orele 10:00, 13:00 si 16:00. Dupa data de 9 septembrie, mocanita Apusenilor se va pune in miscare in weekend sau la cererea turistilor.

Daca ajungeti la sfarsit de saptamana in aceste locuri veti avea ocazia sa va urcati in locomotiva din Lunca Ariesului, aceasta este prima statie. Apoi drumul se continua pe parcursul a 10 kilometri pana in Salciua. Calatoria cu trenul cu ecartament ingust are in total 20 de kilometri, dus-intors, asa ca va veti putea incarca privirea de atatea peisaje minunate. Inclusiv cu o trecere spectaculoasa prin celebrul tunel dintre Lunca Ariesului si Posaga.

Pretul unui bilet pentru mocanita din Valea Ariesului este de 28 de lei pentru adulti si de 18 lei pentru copii, iar copii cu varsta de pana in 6 ani calatoresc gratuit. Traseul cuprinde si celebrul tunel dintre Lunca Ariesului si Posaga.

Mocanita din Valea Ariesului a circulat timp de 86 de ani

Mocanita are un motor diesel si dispune de doua vagoane unde pot incapea 64 de persoane, desigur puse in miscare de o locomotiva produsa in 1964, in Germania.

Planurile celor care au repus pe sine mocanita din Valea Ariesului sunt de a extinde traseul prin munti pana in orasul Baia de Aries.

Calea ferata ingusta a traversat o parte din Muntii Apuseni pe Valea Ariesului timp de 86 de ani. Linia ingusta oprea in 27 de statii si era principalul mijloc de transport pentru locuitorii zonei, dar si pentru marfa. Mocanita circula pe o distanta de 94 de kilometri, intre orasele Turda si Abrud.

In anul 1998 linia de cale ferata ingusta din Tara Motilor a fost desfiintata.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole