10 lucruri pe care să le faci pentru a scăpa mai repede de burtă

Dacă te-ai întrebat vreodată cum dai jos burta cel mai simplu, venim noi cu 10 soluții la îndemâna oricui și care sunt ușor de aplicat. Îți trebuie doar puțină voință și dorința de a avea un corp mai sănătos dar și un aspect mai plăcut.

Am identificat cel puțin 10 metode de a da jos burta în timp scurt însă trebuie respectate anumite reguli fără încălcări. În general la bărbații se depune excesul de grăsime viscerală în zona abdominală și pentru asta ei trebuie să fie mai atenți și să se îngrijească atât printr-o alimentație sănătoasă dar și prin exerciții fizice.

10 lucruri pe care să le faci ca să scapi de burtă

1 În primul rând activitatea fizică trebuie să crească în intensitate și în durată. E primul pas pentru a începe să arzi grăsimile de pe burtă. Vei avea nevoie de exerciții cardio dar și de exerciții cu greutăți și în general o viață mai activă. Pentru a nu simți că faci sport poți alege să faci plimbări lungi sau chiar trasee montane care să te solicite.

2 Reducerea consumului de carbohidrați rafinați – în principiu ai nevoie de o dietă care să cuprindă sub 50 de grame de carbohidrați pe zi dacă vrei să reduci stratul adipos de pe abdomen. Pe lângă faptul că vei arăta mai bine, poți să înlocuiești carbohidrații cu cereale integrale și vei reduce riscul de grăsime viscerală cu până la 17%.

3 Odihnește-te mai mult pentru că somnul e unul dintre cele mai importante elemente pentru sănătate și pentru slăbit. Culmea este că dacă nu dormi suficient riști să te îngrași exact în zona abdomenului, conform studiilor. Și mai interesant este faptul că dacă suferi de apnee în somn vei avea un risc mai mare de grăsime viscerală.

4 Mănâncă pește și ulei de pește săptămânal – se pare că peștele are un conținut mare de omega 3 dar și alte numeroase substanțe nutritive ce ajută la prevenirea bolilor, dar mai are și acizi grași sănătoși ce contribuie la reducerea grăsimii viscerale.

5 Încearcă postul intermitent – metoda postului intermitent presupune consumul de alimente în cicluri adică să mănânci între o fereastră de opt ore iar restul de 16 ore să le petreci postind. Studiile au arătat că astfel reduci grăsimii abdominale cu 47%.

6 Consumă ceai verde – ceaiul verde conține cafeină și alte substanțe care stimulează metabolismul și ajută la reducerea grăsimii abdominale ba chiar amplifică efectul atunci când e combinat cu exerciții fizice.

7 Consumă probiotice – probioticele se găsesc în general în iaurt, kefir, varză și castraveți murați sau soia fermentată. Acestea îmbunătățesc flora intestinală și susțin sistemul imunitar dar ajută și la reducerea grăsimii.

8 Folosește uleiul de cocos pentru că el conține grăsimi sănătoase și duce la reducerea taliei cu până la 3 cm fără a face alte schimbări ale stilului de viață.

9 Dietă bogată în proteine – consumul de proteine oferă senzație de sațietate însă reduce apetitul și stimulează metabolismul pentru pierderea kilogramelor în plus.

10 Limitează consumul de alcool – alcoolul și mai ales vinul roșu pot aduce beneficii în cantități mici dar potrivit cercetătorilor prea mult alcool duce la înmulțirea depozitelor adipoase exact de pe burtă.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole