Mic, dar minunat. Muntele de 1.200 de metri in care te asteapta o aventura nebanuita

Aflati nu foarte departe de noi, acesti munti trebuie neaparat vazuti de cei pasionati de drumetii.

Muntii Ai-Petri (din gr. – „Sfantul Petru”) sunt unii dintre cei mai renumiti munti din Crimeea, Ucraina. Varfurile sale pitoresti au devenit simbolul nu doar pentru coasta de sud, ci pentru intreaga peninsula Crimeea.

Acest masiv legendar este atractiv pentru turisti deoarece din varfurile sale, se pot observa peisaje uimitoare asupra intregii coaste de sud-est a Crimeei. Pentru a putea vedea aceste panorame fantastice, numerosi turisti escaladeaza Ai-Petri pe tot parcursul anului, indiferent de sezon.

Cel mai bun mod de a ajunge la altitudinea de 1200 de metri pe varfurile inalte pentru a admira panoramele este prin intermediul telecabinei „Miskhor – Ai-Petri”, care este o atractie in sine.

In partea de sus a muntilor Ai-Petri veti gasi un platou de piatra, unde veti intalni si numeroase cafenele si locuri in care puteti incerca bucataria nationala, sa va rasfatati cu dulciuri din est, si sa incercati deliciosul vin din Crimeea.

Ajunsi aici, cei mai multi turisti se grabesc sa mearga la Cliff Shishko, punctul de observatie de la care se pot fotografia vederi impresionante ale coastei Marii Negre.

Inca un loc remarcabil pe Muntii Ai-Petri, este pestera „Trehglazka“, un loc aparte, deoarece temperatura de zero grade planeaza tot timpul anului, iar podeaua pesterii este acoperita cu cativa metri de gheata.

In partea de sus a muntilor Ai-Petri se poate ajunge si cu masina, urmand autostrada Yalta – Bakhchysarai. Drumul trece prin cea mai mare cascada din Ucraina, Uchan-Su („Flying Water”).

Aceasta se afla la 100 de metri de mare si este de doua ori mai mare decad cascada Niagara. Cascada este mai spectaculoasa in timpul unei furtuni sau cand zapada se topeste.

Ai-Petri are toate ingredientele pentru o evadare aventuroasa. In timpul verii, se poate merge cu caii, bicicletele sau jeep-urile, iar in timpul iernii, pantele cu zapada atrag iubitorii de schi si snowmobil.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole