O stațiune din România a fost izolată înainte de Revelion: „Stațiunea în care se face accesul exclusiv cu elicopterul”

Proprietarii de pensiuni și hoteluri din stațiunea Peștera-Padina, care așteptau turiști de Revelion, dar și alți oameni care își doreau să petreacă Revelionul în zonă, trebuie să-și schimbe planurile.

Asociația Turistică Peștera-Padina atrage atenția că aproximativ 700 de persoane care avea de gând să petreacă Anul Nou în zonă nu vor mai putea ajunge în stațiune, iar cei 300 de de angajați din industria turismului din zonă vor avea de suferit.

Potrivit acestora, Inspectoratul de Poliție Dâmbovița a închis toate drumurile care duc în stațiune. IPJ Dâmbovița a anunțat astăzi că circulația este închisă pe Drumul județean 714 Moroeni – Padina, Drumul județean 713 A și Drumul Județean 713 Cabana Dichiu (km 8 + 500) – Cabana Piatra Arsă (km 16).

DJ 713 (Transbucegi, împărțit de județele Dâmbovița și Prahova) și DJ 714 (în administrare dâmbovițeană) sunt singurele artere ce asigură accesul către zona turistică Padina Peștera.

„Stațiunea Turistică de Interes Național Peștera-Padina – unica Stațiune din lume cu acces exclusiv cu elicopterul… în opinia IPJ Dâmbovița!!!

Am luat act de comunicatul emis de către IPJ Dâmbovița prin care suntem informați că TOATE drumurile către Stațiunea Peștera-Padina sunt închise! Pentru noi nu este nimic nou. Nu de azi, nu de ieri ci, de ANI de zile Poliția nu a eliberat aviz favorabil Consiliului Judetean Dambovița pentru drumurile din munte.

Personal am participat acum 3-4 ani de zile la întâlnirile organizate de către CJD cu investitorii din turism și desigur cu reprezentanții poliției. Aflam că pe drumul Moroeni-Zănoaga sunt deja instalate mai multe indicatoare rutiere decât pe oricare alt drum judetean similar dar, tot ar mai trebui montate. Și acesta era un important impediment pt eliberarea avizului.

Care este situația reală? Pe drum se circulă foarte bine (desigur, în condiții de iarnă). Pe acest „drum închis” de ani de zile, circulă zilnic și mașina poliției și salvarea în caz de nevoie și mașinile tuturor instituțiilor statului. Chiar și cea a Primăriei Moroeni ba chiar și cele de la CJD sau de la Guvern”, transmite Valentin Calcan, reprezentant al Asociației Turistice Peștera-Padina.

Stațiunea Padina-Peștera a fost declarată de interes național în urmă cu un an. Este amplasată în comuna Moreni din județul Dâmbovița, iar autoritățile locale și-au propus să atragă suste de mii de turiști anual.

FOTO: Asociația Turistică Peștera Padina

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole