Un oraș al îndrăgostiților vrea să reducă drastic turismul

Autoritățile venețiene vor să limiteze numărul turiștilor care vin în oraș, după ce în ultimele luni au fost mai multe proteste. Localnicii sunt supărați de numărul tot mai mare de turiști, despre care spun că lasă mizerie și sunt lipsiți de bune maniere.

De asemenea, aceștia mai spun că orașul a devenit supraaglomerat, viața a devenit extrem de scumpă, se deteriorează monumentele, iar laguna este distrusă de uriașele nave de croazieră. Potrivit venețienilor, în unele zile de vară vin și 70.000 de turiști în oraș, în condițiile în care populația totală este de 60.000.

Consiliul local caută o soluție prin care să limiteze numărul de turiști în oraș, însă nu va fi foarte ușor, întrucât nu poate fi pur și simplu închis orașul pentru străini și nici nu pot fi luate măsuri radicale  în contradicție cu constituția italiană.

Una dintre măsuri ar fi să se promoveze atracții mai puțin cunoscute din oraș, astfel încât centrul să nu mai fie atât de aglomerat. La sfârșitul lunii septembrie, sute de localnici din Veneția au protestat împotriva turismului excesiv. S-au folosit de zeci de gondole și de bărci pentru a opri vasele de croazieră să treacă prin laguna Veneției.

Nu este prima dată când venețienii organizează un astfel de protest. În 2013, protestatarii s-au îmbrăcat în cosumte de neopren și au înotat în canalul Giudecca pentru a împiedica navele să treacă.

Operatorii din turims, care au nave de croazieră spun că nu înțeleg nemulțumirea localnicilor mai ales că prin turism sunt susținute 5.000 de familii din acest oraș.

Unul dintre cele mai importante atracții turistice este Palatul Dogilor, care se află lângă Bazilica San Marco. Decorațiunile palatului sunt impresionante, cu sculpturi ale unor animale, flori și reprezentări ale lunilor anului sau scene și personaje biblice: Judecata lui Solomon, Noah, Adam și Eva sau Arhanghelul Gabriel. Înăuntru este un muzeu ce găzduiește picturile artiștilor venețieni Tintoretto și El Verones.

De asemenea, aglomerație este și pe Marele Canal și pe cele minore din Veneția, de unde se pot descoperi palatele, bisericile și cele peste 400 de poduri ale orașului.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole