Aveiro, „Veneția Portugaliei”, comoara pe care românii încă n-au descoperit-o

Aveiro, un oraș portughez cu doar vreo 80.000 de locuitori, este una dintre cele mai populare destinații din țară. Însă, până acum, puțini români l-au ales ca destinație de vacanță. Este un oraș romantic și i se mai spune și „Veneția Portugaliei”, pentru că există multe canale, dar și gondole. Orașul se află la marginea lagunei Ria Aveiro, cu apă sărată, recunoscută pentru că era foarte bogată în pește, alge marine și sare.

Aveiro este acum un oraș universitar în care pescuitul a rămas în continuare o tradiție. Puteți admira numeroasele clădiri construit în stilul Art Nouveau și numeroase biserici. Sunt mulți cei care aleg să meargă în Aveiro într-o vacanță de o zi, mai ales că există un tren direct care leagă orașul de Porto.

Cei care vor să stea mai mult, pot descoperi restaurante în câteva zile restaurantele cu mâncare delicioasă, viața de noapte absolut vibrantă, dar și superbele plaje de pe Costa Nova.

Ce puteți face în Aveiro? Trebuie să mergeți la pas pentru a admira clădirile Art Nouveau și apoi să faceți o plimbare pe canalele orașului într-o barcă Moliceiros. De asemenea, trebuie să faceți o plimbare și la piața de pește a orașului.

Un alt loc minunat pentru relaxare este Jardim do Rossio, o grădină în care se găsesc numeroase specii de plante. Locul, aflat lângă râul Aveiro, oferă o priveliște care îți taie respirația, potrivit turiștilor. Este ideal pentru a face o plimbare, să citești o carte sau pur și simplu să stai și să nu faci nimic.

Dacă ajungi aici trebuie neapărat guști măcar ovos moles, o delicatesă originară din acest oraș, care are ca ingrediente principale gălbenușuri de ou și zahăr. Compoziția este de multe ori pusă în diverse „cochilii” din orez sau în faguri de patiserie. În 2008, acest preparat a fost introdus pe lista cu produse cu indicație geografică protejată.

În regiunea Aveiro mai puteți vizita superbele case de pe Costa Nova, coasta Ria de Averiro, despre care se spune că este un „Rai” al vieții sălbatice, superbele plaje cuprinse între Costa Nova și Barra, dar și Farol da Barra, cel mai înalt far din Portugalia.

Există mai multe posibilități pentru a ajunge în Aveiro din Porto. Prima variantă, cea mai ieftină este cu trenul. Un bilet costă în jur de 5 euro, iar călătoria durează cam 30 de minute.

De asemenea, mai puteți călători și cu autobuzul, care face aproximativ o oră și costă în jur de 10 euro un bilet. Dacă alegeți să mergeți cu o mașină închiriată faceți cam 45 de minute, iar cu taxiul ar costă în jur de 60 de euro.

FOTO: LuisPinheiro1945/Pixabay.com

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole