Un oras din Romania este recomandat turistilor de CNN

0
1575
7 locuri din Romania cu efect terapeutic. Aer curat, privelisti incantatoare si multa verdeata
Cluj-Napoca. Sursa foto: travelista.club

Un oras din Romania a fost declarat unul dintre cele mai frumoase orase din Europa. Municipiul de resedinta al judetului Cluj impresioneaza strainii, jurnalistii CNN promoveaza orasul intr-un articol recent. Transilvania este, desigur, un punct de reper in turismul romanesc; Tara Fagarasului, Muntii Apuseni, Tinutul Padurenilor, Tara Oasului, Marginimea Sibiului, dar si orasul Cluj-Napoca se numara printre preferinte.

Impresionati de asa panorama, americanii au inclus un oras din Romania precum Cluj-Napoca intr-un clasament al celor mai frumoase orase din Europa, care nu sunt sufocate de turisti. In top 20 se afla Orange (Franta), Norwich (Anglia), Aarhus (Danemarca), Anvers (Belgia), Haga (Olanda), Sarajevo (Bosnia), Pristina (Kosovo), Malmo (Suedia), Aberdeen (Scoti), Berna (Elvetia), Wroclaw (Polonia), Tbilisi (Georgia), Minsk (Belarus), Erevan (Armenia), Debretin (Ungaria), Ankara (Turcia), Plovdiv (Bulgaria), Trondheim (Norvegia) si Torino (Italia). 

In articolul aparut pe CNN, Clujul este este recomandat ca fiind un punct de oprire pentru aventurieri pe cararile Muntilor Apuseni. In plus nu trebuie ratate vestigiile istorice ale regiunii Transilvania.

Al doilea oras ca marime din Romania are mult mai multe atractii, se arata pe site, Fabrica de Pensule- spatiu cultural, Biserica gotica Sfantul Mihail sunt doar cateva dintre ele.

De asemenea, jurnalistii americani propun turistilor sa faca o vizita si centrului intesat de cafenele, piete si baruri. Cluj-Napoca este orasul care ,,are tot ce trebuie pentru a fi o destinatie ideala pentru un city break”. 

Un oras din Romania pe lista destinatiilor de vacanta europene: Cluj-Napoca, orasul care aduna an de an sute de mii de turisti

Inca de la intrare, placutele pe care stau scrise cele patru nume: Cluj, Claudiopolis (latina), Klausenburg (germana) si Kolozvar (maghiara), te anunta ca ai pasit intr-un oras cu multe povesti.

Cluj-Napoca este un oras captivant, iar motivele pentru care un turist ar alege acest loc ca destinatie de vacanta sunt mult mai multe.

Evenimente precum Untold pun Cluj-Napoca pe harta turistica a calatorilor din toata lumea. Este unul dintre cele mai efervescente orase europene, aici avand loc mereu festivaluri, concerte, expozitii. De altfel, orasul situat la ditante aproximativ egale de 3 capitale europene: Bucuresti, Budapesta si Belgrad.

,,Inima Transilvaniei’’ este inscrisa pe lista internatioanla a oraselor artistice ale viitorului. Tot aici, turistii gasesc un preparat culinar ce poarta numele orasului, varza a la Cluj.

De pe lista obiectivelor turistice, Muzeul Framaciei nu trebuie ocolit, praful de mumie, leacuri arhaice sau elixirul dragostei sunt exponatele care ii introduce pe vizitatori in lumea medicala a secolelor 16 pana in 19.

Si nu in ultimul rand, Cluj-Napoca are cea mai mare Sala Polivalenta din sud-estul Europei. La un concert, de exemplu,pot intra pana la 10.000 de spectatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here