5 jocuri distractive pe care sa le iei cu tine in calatoria cu masina

Stim, sa calatoresti cu un copil nu este cel mai usor lucru din lume. De aceea, venim in ajutor cu idei de 5 jocuri distractive pe care sa le luati in calatoria pe care o asteptati de mult timp. Timpul va zbura intr-o clipita, copiii se vor distra, iar buna dispozitie va domni pana la destinatie. Iata cele 5 jocuri si activitati pe care sa le luati in considerare la urmatorul drum: 

5 jocuri distractive: Puzzle, atentie si memorare

Nu, nu se vor imprastia! Acum exista numeroase oferte ale producatorilor de puzzle. De la cele clasice, pe carton, la cele din lemn, dedicate copiilor cu varsta pana in 5 ani. Dar aveti si varianta celor magnetice, care va vor scuti de gasirea piesei centrale prin toata masina. Cu cele mai captivante povesti si imagini veti reusi sa atrageti atentia copiilor dumneavoastra. Iar cei mici vor aprecia ca v-ati gandit la ei!

5 jocuri distractive pe care sa le iei cu tine in calatoria cu masina
5 jocuri distractive pe care sa le iei cu tine in calatoria cu masina. Sursa foto: earlyyearsresources.co.uk

Mai ales ca puzzele-ul este o activitate serioasa, ne-o confirma cazul tinerei Amanda Funch din Danemarca. Aceasta a reusit sa realizeze cel mai mare astfel de joc, cu 40.230 de piese. Puzzle-ul are o lungime de 7 metri si a fost nevoie de 460 de ore de concentrare pentru a reusi performanta care i-a adus celebritatea, potrivit pro tv.ro.

Povestile

Copiii adora sa auda intamplari de demult petrecute in familia lor: cum a ajuns bunicul un fotbalist renumit in cartierul lui sau cum bunica organiza spectacole pentru vecini, in curtea casei sau cum eram noi copii. Daca nu sunteti sofer le puteti chiar citi, o poveste aleasa de ei, si chiar face cu schimbul, citind cu intonatie, la fel ca la o piesa de teatru. Daca sunteti doar dumneavoastra si copiii, iar acestia sunt destui de mici, o solutie pentru un somn linistitor poate fi un CD cu cea mai frumoasa poveste.

5 jocuri distractive pe care sa le iei cu tine in calatoria cu masina
5 jocuri distractive pe care sa le iei cu tine in calatoria cu masina. Sursa foto: educatiecudragoste.ro

5 jocuri distractive: Jocurile de cultura generala

Specialistii recomanda sa fim foarte atenti cu informatiile la care au acces copii nostri. Se stie faptul ca neuronii lor pot absorbi foarte rapid orice mesaj. De altfel, o calatorie cu masina poate fi momentul prielnic ca cel mic sa isi improspateze memoria cu cele invatate la scoala sau pentru a cunoaste si alte lucruri. Jocurile de cultura generala pot provoca si chiar crea competitie, mai ales ca poate participa toata familia.

5 jocuri distractive pe care sa le iei cu tine in calatoria cu masina
5 jocuri distractive pe care sa le iei cu tine in calatoria cu masina. Sursa foto: arthobbycreativ.ro

Sunt o multime de variante, ”cum se scrie corect”, ”matematica pentru cei mici”, ”inventiile lumii, ”afla istoria lumii”, ”rosteste corect” sau chiar vechile jocuri incrucisate.

Recunoaste personajul

Recunoaste personajul! Alegeti in minte un personaj si oferiti indicii despre cum arata, care este ocupatia sa, in ce tara traieste si orice alt lucru care i-ar putea ajuta pe copii sa ghiceasca personajul. Este un joc amuzant, un fel de Mima vorbita, care va destinde atmosfera si veti uita, in cateva minute, ca mai aveti de parcurs cateva ore pana la destinatie.

5 jocuri distractive pe care sa le iei cu tine in calatoria cu masina
5 jocuri distractive pe care sa le iei cu tine in calatoria cu masina. Sursa foto: elementarygeek.com

5 jocuri distractive: Micii exploratori

Faceti un pact cu cei mici ca pentru acest drum sa lase telefoanele, tabletele si orice alt gadget si sa urmareasca harta traseului. Daca copiii dumneavoastra sunt pasionati de geografie, cu atat mai bine! Ei vor fi incantati sa va spuna prin ce oras ati trecut si care sunt obiectivele turistice din zona. Micii exploratori poate fi unul dintre cele 5 jocuri distractive cu cel mai mare succes.

5 jocuri distractive pe care sa le iei cu tine in calatoria cu masina
5 jocuri distractive pe care sa le iei cu tine in calatoria cu masina. Sursa foto: evelinarustem.wordpress.com

Pentru cei mai mici puteti realiza de acasa o harta colorata, impodobita cu autocolante in forme de animale, flori, etc. Cu siguranta le veti starni curiozitatea, mai ales daca le permititi sa adauge si ei cate ceva.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole