Cabana din Muntii Alpi in care poti sta gratis daca urci pana la 2531 de m altitudine

In Muntii Alpi din Italia, exista o cabana care ofera panorame spectaculoase si in care se poate sta gratis.

Aceasta cabana aflata in varf de munte, cu o vedere panoramica asupra muntilor Alpii dn Italia, poate caza gratuit pe orice curajos care bate la usa ei. Ce trebuie sa indeplineasca insa, cei care vor sa petreaca o noapte aici? Sa urce cei 2531 m pana ajung la ea.

Apartinand familiei montaniardului Luca Vuerich, care a murit intr-o avalansa in 2010, aceasta cabana de lemn proiectata de arhitectul Giovanni Pesamosca, este situata pe traseul Ceria-Merlone si ofera un refugiu sigur pentru drumetii iubitorii de natura, fiind deschisa in septembrie 2012.

Cabana din Muntii Alpi este inteligent proiectata, astfel incat previne depunerea zapezii, iar deschiderea sa orientata spre sud, permite soarelui sa topeasca zapada care se acumuleaza in timpul iernii.

Datorita altitudinii ridicate, materialele de constructie pentru cabana din Muntii Alpi au fost transportate cu elicopterul. Au fost necesare 18 drumuri pentru transportarea tuturor materialelor necesare.

O echipa de 12 muncitori profesionisti, voluntari, salvamontisti si prietenii ai lui Luca au realizat structura de 16 mp intr-o singura zi. Refugiul dispune de 9 paturi, gata sa isi primeasca turistii obositi dupa traseul lung.
Din ziua inaugurarii, cabana din Muntii Alpi a devenit o destinatie pentru iubitorii de munte.

Pentru cei mai putin aventurosi, exista o vasta retea de cabane similare de-a lungul Alpilor, la altitudini mult mai mici, insa va trebui sa platiti pentru a va putea caza in ele.

Cabana din Muntii Alpi, care gazduieste turisti ce ating 2531 de m altitudine. (FOTO)

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole