Canionul Tara. Tinutul salbatic din Muntenegru. Un loc spectaculos

Ati auzit de Canionul Tara? Tinutul salbatic, cu pereti de stanca inalti si ape repezi se afla in Muntenegru, o tara care impresioneaza prin peisajele sale naturale, si care, in ultimul timp a devenit destinatie favorita de vacanta. Orizonturi montane unice, serpentine si drumuri ce le trezeste atentia soferilor, asa s-ar caracteriza aceste meleaguri. Canionul Tara, nespus de frumos, are o lungime de 80 de kilometri, ceea ce il face cel mai mare din aceasta tara, dar ramane si cel mai adanc din Europa.

Canionul Tara. Tinutul salbatic din Muntenegru. Un loc spectaculos
Canionul Tara. Tinutul salbatic din Muntenegru. Un loc spectaculos: podul peste Raul Tara. Sursa foto: 360monte.me

Tara face parte din Parcul National Durmitor si este unul dintre cele mai spectaculoase canioane intalnite aici. Raul verde smarald, desi pare in cateva locuri doar un fir de apa, a reusit in timp sa sape cea mai adanca vale a Europei. Atat parcul cat si canionul sunt protejate prin lege, iar din anul 1980 sunt inscrise in Patrimoniul Mondial UNESCO. O regiune unica in lume si apreciata de catre vizitatorii de pretutindeni. Aici se afla printre putinele paduri de pin negru, ce se regasesc pe teritoriul european.

Canionul Tara – locul aventurierilor

Canionul, format din terase stancoase, mici portiuni de nisip, vegetatie abundenta are si peste 80 de pesteri. Cateva dintre ele fiind deschise si turistilor. Raul Tara, ce izvoraste din nordul tarii, strabate (140 de km) in forta canionul si isi revarsa energia in cascade asurzitoare, cu inaltimi si de 60 de metri. Au un farmec aparte cele peste 40 de cascade puternice ce infrumuseteaza zona. Daca ajungeti in Muntenegru, incercati sa bifati cateva dintre ele: Sokolovina, Djavolje, Lazi, Bijeli Kamen, Donji Tepacki Buk.

Canionul Tara. Tinutul salbatic din Muntenegru. Un loc spectaculos
Canionul Tara. Tinutul salbatic din Muntenegru. Un loc spectaculos: drumetiile montane pot incepe aici. Sursa foto: summerday.ro

Inainte de a incepe explorarea canionului veti fi intampinati de o constructie magnifica a unui pod, a carui lungime atinge 365 de metri si este format din 5 arce. Construit in perioada 1937-1949, la acea vreme era cel mai mare pod de beton de pe batranul continent, iar astazi, de la cei 172 de metri inaltime, ofera o priveliste extraordinara a canionului si a raului Tara, care parca se pierde intre munti.

Canionul Tara. Tinutul salbatic din Muntenegru. Un loc spectaculos
Canionul Tara. Tinutul salbatic din Muntenegru. Un loc spectaculos: traversand podul cu 5 arce. Sursa foto: roibu.eu

Cel mai lung rau din Muntenegru a creat peisaje de vis

Muntenegru este o destinatie ideala pentru iubitorii de natura. De pe valea adanca a canionului puteti face rafting pe apele repezi sau puteti porni in drumetii pe traseele potrivite. Aventura din barca nu va dura mai mult de 2 ore, dar veti putea surprinde intreaga vale, iar distractia va fi garantata alaturi de prieteni.

Canionul Tara. Tinutul salbatic din Muntenegru. Un loc spectaculos
Canionul Tara. Tinutul salbatic din Muntenegru. Un loc spectaculos. Sursa foto: orangesmile.com

Cea mai accesibila portiune a canionului pentru turisti ramane cea intre Brstnovica si Scepan Polje, raul fiind mult mai jos. Ce este cu adevarat impresionant in acest loc, in afara de podul construit de mana omului, pe parcursul raului Tara natura nu a fost influentata, si-au urmat cursul firesc.

In urmatoarea vacanta, includeti in itinerar si aceasta regiune de poveste, Muntenegru este una dintre destinatiile in care plictiseala nu este inclusa!

Articole similare

Comentarii

  1. ” format din 5 arce.” Nu mi se pare chiar romaneste ! Ma vad nevoit sa repet ca a-ti tradus articolul cu google si nimeni nu l-a corectat inainte sa-l publicati .Sunte-ti cu personal redus ? Va spun ca impresia care ramane e : Gestiunea acestui site o are 2-3 elevi/studenti !

    • Arce-Portiune dintr-o circumferinta sau dintr-o linie curba. Arc de cerc. In arhitectura, elemente de constructie in forma arcuita-cu bolta. Nu stim ce nu vi se pare romaneste, un cuvant cu care nu v-ati ”intalnit”vreodata sau cum nenorociti limba romana cu (a-ti tradus???),,Ma vad nevoit sa repet ca a-ti tradus”. Poate avea aceasta forma daca era vb la infinitiv, de exemplu a-ti spune, unde ,,ti” tine loc de pronume. Numarul 2: ,,Sunte-ti cu personal redus ? / sunte-ti????? Sa fim seriosi, ati inventat un nou cuvant. In rest, ne pare rau ca v-am perturbat privirea cu un asa text de 2 lei, dar ar trebui sa verificati cateva carti de gramatica a limbii romane, ca sa va convingeti ca, de fapt, nu am facut asa.

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole