Cum alegi corect un suport pentru bicicleta

Orice pasionat de ciclism a fost cel putin o data pus in situatia de a decide cum sa-si transporte bicicleta la drum lung. Cei mai multi nu au un portbagaj suficient de mare pentru a transporta bicicleta in mod eficient, iar rabatarea banchetei nu este o solutie viabila.

In acest caz, esti pus in situatia de a cumpara un suport pentru biciclete. Ai doua variante: suporturile pe plafon si cele pe carlig. Fiecare tip de suport are avantajele si dezavantajele lui. Pune-le in balanta si alege varianta cea mai buna pentru tine.

Suportul pe plafon

Cel mai mare avantaj al suportului pe plafon este faptul ca ofera mult mai multa siguranta pentru biciclete, in caz de accident din spate. De asemenea, nu ingreuneaza parcarea masinii, deoarece nu modifica nici lungimea, nici latimea masinii. Aceste suporturi sunt de obicei fabricate din materiale usoare si au o forma aerodinamica, asa ca nu vor afecta performantele autoturismului, atunci cand nu transporti bicicletele. In plus, suportul este foarte usor de demontat sau poate fi folosit pentru a transporta alte articole sportive.

sursa foto: shutterstock.com

Pe de alta parte, suporturile de plafon fac ca bicicletele sa fie greu accesibile, mai ales in cazul masinilor de tip SUV. In momentul in care bicicletele sunt montate pe suport, acestea ridica centrul de greutate al masinii, ceea ce afecteaza felul in care aceasta se comporta in timpul virajelor. In plus, masina devine mai putin aerodinamica, ceea ce va duce la un consum de carburant mai ridicat. De luat in considerare si greutatea bicicletei care trebuie ridicata deasupra capului pentru a fi montata pe supor, ceea ce presupune un efort mai mare.

Suportul pe carlig

In general, suportul pe carlig remorcare este o varianta mai accesibila si mai solida pentru transportul bicicletelor. El se demonteaza usor atunci cand nu este nevoie, putandu-se plia pentru o depozitare facila. Poti avea acces la portbagajul masinii prin simpla rabatare a suportului. Spre deosebire de suporturile cu prindere pe plafon, in cazul celor pe carlig nu esti conditionat de inaltimea masinii pentru montarea bicicletelor si accesul in parcarile subterane. De asemenea, aerodinamica masinii nu este afectata, implicit nici consumul de carburant.

Un alt avantaj major este acela ca suporturile pentru biciclete cu prindere pe carlige de remorcare sunt dotate de catre producator cu suport pentru numarul de inmatriculare, precum si cu semnale luminoase precum semnalizare, stop frana, avarii sau ceata, acestea fiind conectate la instalatia electrica a masinii prin intermediul unei prize electrice. Exista si variante mai putin costisitoare care nu sunt prevazute cu aceste dotari.

sursa foto: shutterstock.com

Desigur, exista si dezavantaje. In primul rand, bicicletele pot fi afectate in caz de accident din cauza pozitionarii lor in spatele masinii. In plus, parcarea va fi mai dificila din cauza faptului ca suportul pe carlig schimba lungimea masinii.

Trebuie mentionat si faptul ca, pentru a monta un astfel de suport, trebuie sa ai un carlig de remorcare montat pe masina.

Alege varianta potrivita pentru tine si cauta online cele mai bune oferte de piese si accesorii pentru masina ta.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole