Domenii schiabile in Cluj. Cum arata iarna in Transilvania

Calatorim in tinutul impresionant al Transilvaniei, mai exact in centrul sau, ca sa aflam domenii schiabile in Cluj, un judet cu nenumarate atractii turistice. Castrum Clus, Cetatea Clujului inchisa de dealuri, se afla la poalele Muntilor Apuseni, in masive montane ce ating 1800 de metri. Restul teritoriului este ocupat de Podisul Somesan si minunata Campie a Transilvaniei.

Daca va aflati la Cluj in aceste zile de iarna si va doriti putina zapada, as aca pentru schi, iata care sunt partiile:

Partie Baisoara

  • Partia Baisoara Mare – grad de dificultate mediu, are lungime de 1200 de metri, startul se da de la 1500 de metri si are o inclinatie de 17%. Partia are teleschi, jinstalatie nocturna, o capacitate de pana la 1000 de persoane si este omologata de Ministerul Turismului. La acest moment, se schiaza in conditii optime.

Domenii schiabile in Cluj: Partie Arena-Feleac

  • Partia Schi Arena (Feleac) – are un grad de dificultate mic si o lungime de 765 de metri potrivindu-se si cu cei incepatori. Inclinatia este de 14%, se pleaca de la 738 de metri, iar manevrele le puteti face pe o latime d e 30 de mtri. Partia are o capacitate de 1000 de persoane, este dotata cu teleschi monocablu ce poate urca si cobora pana la 400 de persoane pe ora. Se afla la numai cativa kilometri de oras.
  • Snowpark Feleacu – nu este o partie, dar este un parc montan unde te poti distra pe cinste si poti invata cateva trucuri pe zapada.

Partie Marisel-Copcea

  • Partia Marisel-Lesu – este ea deschisa si este o partie notata cu rosu, are grad de dificultate mediu si o lungime de 750 de metri si este deservita de teleschi.

Partie in statiunea Codrii Vlasinului (Ciucea)

  • Partia Codrii Vlasinului – partie de nivel mediu, lungime de 980 de metri, inclinatie de 16%, ceea ce nu ar fi prea mult, dar rampele natural ii sporesc gradul de dificultate si este omologata, dar pe 23 ianuarie apare ca fiind inchisa tehnic. Aceasta partie are teleschi, nocturna, tuburi de zapada artificiala si un lac artificial care alimneteaza traseul.

Domenii schiabile in Cluj: Partie Buscat pe Muntele Baisorii

  • Partia Buscat 1 (Buscat Resort) – grad mic de dificultate, o lungime de 1300 de metri si un punct de plecare de la 1677 de metri.
  • Partia Buscat 2 – este mai putin dificila, avand un grad de dificultate mediu, o lungime de 800 de metri, se pleaca tot de la 1677 de metri altitudine si poate primi 1500 de persoane.  
  • Partia Buscat 3 (Buscat Resort) – grad de  dificultate ridicat, lungime de 900 de metri. Schiorii pleaca de la 1677 de metri.

Partiile au instalatie de transport pe cablu, acesta fiind primul telescaun din Muntii Apuseni. Urcusul dureaza doar 5 minute si are o capacitate de 1500 de persoane pe ora. La momentul scrierii articolului pe toate cele trei partii se schiaza perfect.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole