Lacul cu Meduze din Palau – o experienta spectaculoasa in adancuri

Localizare

Lacul cu Meduze se afla pe insula Eil Malk in Palau, Eil Malk fiind considerata una dintre Insulele Rock, situate in Palau Southern Lagoon.
Insulele Rock din tara fac parte din patrimoniul UNESCO World Heritage, iar Palau este considerata una dintre cele 7 minuni ale lumii subacvatice.

Ce este Lacul cu Meduze?

Lacul cu Meduze este unul dintre zecile de lacuri marine din Palau. Aceste lacuri marine sunt in esenta inchise, cu exceptia unor mici tuneluri si fisuri purjate de valurile oceanului, ceea ce face apa lacurilor sarata.

Lacul cu Meduze este unic, deoarece este stratificat – in partea de jos exista un strat anoxic (mai putin oxigen), care pune in pericol viata oamenilor. Dar, atata timp cat stati pana la 15 metri sub apa oxigenata, aceasta va fi o experienta sigura si ireala.

Lacul cu Meduze este doar unul dintre multele lacuri izolate cu apa sarata, situate in Pacificul de Sud. Aceste lacuri obisnuiau sa fie conectate cu oceanul, dar, de-a lungul anilor, au fost separate de ocean, facandu-le habitate unice pentru animalele salbatice care au continuat sa locuiasca in interiorul si in jurul lor.
Astazi, Lacul cu Meduze este unul dintre destinatiile de top pentru turisti.

Totusi, desi pare un paradis pentru cei care iubesc scufundarile, acestea sunt interzise in lac la o adancime foarte mare, deoarece s-a constatat ca activitatea ar putea perturba ecosistemul delicat din interiorul lacului. Turistii inssa, se pot bucura de scufundari atata timp cat se pastreaza o distanta sigura fata de stratul de hidrogen sulfurat, adica pana la aproximativ 15 – 20 de metri adancime.

Ce se poate face si vedea in Lacul cu meduze?

Oamenii de stiinta presupun ca, dupa epoca de gheata, Lacul cu Meduze a devenit izolat, astfel incat meduzele care traiau in interiorul lacului au fost prinse in apele involburate. Chiar si asa, aceasta “capcana” a fost in avantajul lor, deoarece acest nou habitat este acum complet al lor si nu mai este nevoie ca meduzele sa se teama de animale de prada.

Milioane de meduze aurii pot fi gasite in lac, intrucat acestea migreaza in fiecare zi, in linie orizontala, urmand traiectoria soarelui, deoarece soarele este cel care promoveaza dezvoltarea algelor, aceasta fiind principala lor sursa de hrana.
In Lacul cu Meduze, puteti inota alaturi de frumoasele creaturi marine, fara sa va faceti griji ca veti fi intepati.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole