Lucruri de facut intr-un aeroport pana la decolare

0
2567
Sursa foto: pexels.com

In fiecare zi, aeroporturile sunt tranzitate de milioane de oameni grabiti, care asteapta cu nerabdare decolarea avionului. Totusi, pana cand aeronava se ridica de la sol, exista un timp de asteptare, pentru unii agasant, pentru altii extrem de folositor. Daca esti prins intr-o zona de asteptare pentru ca zborul ti-a fost amanat, sau ai venit mult prea devreme pentru a face check-in-ul, trebuie sa stii ce optiuni ai pentru timpul ramas la dispozitie pana la decolare.

Sunt foarte multe posibilitati, alegerea iti apartine in totalitate. Noi ti-am pregatit o lista scurta cu lucruri pe care le poti face intr-un aeroport, in timp ce astepti imbarcarea:

Da o raita prin magazine

Astazi, aeroporturile s-au transformat in adevarate mall-uri, cu produse ce iti fura ochii, unele la preturi mai mult decat rezonabile. Daca ai cateva ore la dispozitie, poti face o sesiune-fulger de cumparaturi, mai ales daca la destinatie te asteapta cei dragi. Nu ai apucat sa le iei nimic din tara pe care ai vizitat-o? Duty free-urile din aeroporturi sunt rezolvarea pe loc a problemei tale. Atentie totusi la preturile pe care le dai pe produsele respective, adica mai exact la rata de schimb valutar practicata in acea locatie.

Profita de retelele wi-fi cu acces gratuit

Aeroporturile dispun astazi de zone cu acces wi-fi gratuit, pentru pasagerii aflati in tranzit. Unele dispun de wi-fi gratuit pe intreaga lor suprafata, altele doar in zonele de asteptare pentru imbarcari. Totodata, mai toate cafenelele din zona galeriilor dispun de internet, unele fiind fara niciun de parola. De aceea, ai mari sanse sa gasesti o retea de internet chiar acolo unde te afli. Cu net la discretie intr-un aeroport international, chiar ca “sky is the limit”. Timpul va trece mult mai repede, indiferent ca trimiti niste mail-uri, vorbesti prin video-call cu cei de acasa, sau cauti oferte de telefoane mobile.

Serveste o gustare inainte de a decola

Daca foamea te-a surprins intr-un aeroport strain, numarand orele pana la imbarcare, treci la fapte. Profita de ultima sansa pe care o ai pentru a gusta ceva din partea locului. Cu un sandwich si un fresh de portocale sau o sticla de apa, ti-ai potolit foamea inainte de zbor. Unele mini-restaurante din aeroporturi au in meniu deserturi delicioase, altele prepara burgeri atat de buni, incat ai mai lua si la pachet ceva.

Asa ca poti cauta rapid pe net ofertele culinare din aeroportul respectiv si nu ezita sa servesti o gustare, o cafea, sau chiar o bere cu specific traditional. Nu uita ca experientele culinare ale diferitelor tari isi vor pune ampreta pe ADN-ul tau de calator, plus ca fiecare experienta traita se va transforma cat de curand intr-o poveste spusa celor de acasa.

Nu pierde vremea pe un scaun, asteptand ca orele sa treaca pentru a te urca in avion. Aeroporturile sunt astazi niste mici orase, cu reguli proprii de functionare. Oferta este mai mult decat generoasa si pentru toate buzunarele. De la zone cu wi-fi gratuit, pana la magazine cu bauturi si parfumuri pentru cei dragi, zonele de asteptare din marile aeroporturi internationale sunt pline de tentatii. Profita din plin de aceasta experienta, pentru ca nu in fiecare zi poti spune ca ai luat parte la agitatia specifica acestor zone de tranzit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here