Orasele romantice ale lumii. Top 10 destinatii pe care sa le alegeti in ”luna iubirii”

0
939
Orasele romantice ale lumii. Top 10 destinatii pe care sa le alegeti in ''luna iubirii''
Orasele romantice ale lumii. Top 10 destinatii pe care sa le alegeti in ''luna iubirii''

Alegem ca destinatie de vacanta, sub semnul sagetilor lui Cupidon, orasele romantice ale lumii. 10 incredibile locuri pe care sa le descoperiti in ritmul vostru, de care sa fiti incantati si pe care sa le strabateti de la un capat la altul. Vacanta in doi arata altfel in 2020!

San Miguel de Allende, Mexic

Toata lumea alege Parisul in luna februarie, dar cu toate ca orasul este incantator este si foarte aglomerat. In schimb, capitala culturala a Americii, San Miguel de Allende este cunoscut de prea putina lume. Odata ajunsi in orasul mexican nu aveti cum sa nu simtiti cum romantismul pluteste in aer. Este o asezare coloniala care, de-a lungul anilor, si-a pastrat farmecul istoric, iar centrul vechi apare pe lista siturilor protejate de UNESCO.

Orasele romantice ale lumii. Top 10 destinatii pe care sa le alegeti in ''luna iubirii''
Orasele romantice ale lumii. Top 10 destinatii pe care sa le alegeti in ”luna iubirii”: San Miguel de Allende. Sursa foto: https://www.thisisinsider.com/san-miguel-de-allende-voted-best-city-in-the-world-2017-7

Casele ”haciendas”-mosiile cu plantatii si case si catedralele secolului al XVII-lea sunt vopsite in nuante vii de rosu, galben sau rosu. In anii ’50 si artistii americani au descoperit acest colt de lume, iar in deceniile ce au urmat, San Miguel de Allende a devenit un oras al artei.

Orasele romantice ale lumii: Venetia, Italia

Atunci cand aduci in discutie orasele romantice ale lumii, Venetia ocupa un loc in top 10 destinatii pe care sa le alegeti in ”luna iubirii”. Acest arhipelag cu peste 118 insule cu ”palazzoz” si ”piazze”conectate prin canale ocupate de gondole se numara printre destinatiile favorite.

Minuni turistice. 15 destinatii pe care sa le vizitati in viata asta
Minuni turistice. 15 destinatii pe care sa le vizitati in viata asta: Venetia. Sursa foto: shutterstock/ iVisit.ro

Poate putin prea aglomerat, de aici si interdictii pentru turisti, insa, cu siguranta, farmecul este de necontestat. Cuplurile care isi doresc cateva clipe doar pentru ei ar trebui sa evite orele de varf daca vor sa ajunga in Piata San Marco, pe Podul Rialto ori sa faca o plimbare pe apa.

Alaçati, Turcia

Istanbul, Cappadocia, Fethiye, Bodrum, Marmaris sunt unele dintre cele mai populare destinatii de vacanta din Turcia.
Alaçati este mai mult un sat, dar nu am putut rezista ispitei de a pune pe lista locurilor romantice ale lumii si acest pitoresc loc. Casele sale albe si strazile serpuite si Marea Egee au castigat orasul ca pe una dintre comorile ascunse ale acestei tari.

Orasele romantice ale lumii. Top 10 destinatii pe care sa le alegeti in ''luna iubirii''
Strazile din Alacati. Sursa foto: https://www.propertyguides.com/turkey/news/untouched-turkey-cesme-alacati/

Pitoreasca asezare se afla la 72 de kilometri de Izmir si se remarca prin frumusetea arhitecturii otomane si podgorii vechi de peste 150 de ani.
Micile magazine, strazile linistite, obloanele colorate in albastru si verde dau un aer atat de fermecator acestei asezari.

Orasele romantice ale lumii: Buenos Aires, Argentina

Adesea descris ca ”Parisul Amerii de Sud”, Buenos Aires este unul dintre locurile pe care sa le puneti pe harta vacantelor. Indiferent de moment si perioada a anului, capitala Argentinei emana senzualitate. Punem pe seama acesteia acordurile incendiare ale tangoului si efervescenta celui mai mare oras din tara. Adaugam stilul european cu pasiunea latina si rezulta unul dintre cele mai ”condimentate” destinatii in ”luna iubirii”.

Orasele romantice ale lumii. Top 10 destinatii pe care sa le alegeti in ''luna iubirii''
Buenos Aires, Argentina. Sursa foto: https://www.dicasdaargentina.com.br/2016/07/onde-ficar-em-buenos-aires.html

Preveza, Grecia

Nu stim daca ati auzit de Preveza, o escala numai buna pentru un pranz in doi pe drumul spre Insulele Ionice. Am zis escala fiindca in Preveza exista al doilea aeroport din Grecia. Dupa nume poate v-ati fi gandit la Italia, insa acest fermecator oras se afla pe taramurile de legenda elene.

Orasele romantice ale lumii. Top 10 destinatii pe care sa le alegeti in ''luna iubirii''
Preveza, Grecia. Sursa foto: http://mecsekkorus.hu/events/24-prevezai-nemzetkozi-korusverseny/

Da, in acest oras va puteti bucura de soare (300 de zile), o plimbare prin port si puttei strabate cartierele vechi.
Orasul de pe coasta Marii Ionice incanta vizitatorul in lunile de vara cu aerul sau, mai ales ca se afla si foarte aproape de Italia.

Orasele romantice ale lumii: Dresda, Germania

Ce spuneti de o calatorie vintage, inconjurati de piese arhitecturale precum cele din cartile postale. Atat de bine au fost refacute cladirile orasului german, dupa bombardamentele din anul 1945 incat nu se poate observa nimic nelalocul lui. Dresda este, fara doar si poate, o vedere calsica, si una de pe malul Elbei cu turnuri, cupole si acoperisuri ale palatelor, caselor si bisericilor. Orasul este intesat de restaurante, magazine, iar viata de noapte nu este straina localnicilor, asa ca veti avea ce sa faceti in ”luna iubirii”.

Cape Town

Nu este tocmai un oras la indemana, insa poate fi o optiune, nu foarte romantica, dar cel putin interesanta. Apusurile, in schimb, se potrivesc de minune cu ”scenariul romantic’, cuplurile care ajung in Cape Town se declara incantate. Africa este o intalnire extraordinara a gastronomiei, culturilor si a peisajelor, iar Cape Town este un oras deosebit, inconjurat de impresionantul Parc National Table Mountain.

Orasele romantice ale lumii. Top 10 destinatii pe care sa le alegeti in ''luna iubirii''
Cape Town. Sursa foto: http://www.travelstart.co.za/blog/best-time-to-visit-cape-town/

Orasele romantice ale lumii: Sintra, Portugalia

La 25 de kilometri de Lisabona, indragostitii se pot refugia in Sintra. Pe Dealul Lunii omul a creat un loc magic devenit patrimoniul umanitatii UNESCO. Padurile, gradinile exotice, muntii din jur si palatul luminat de soare fac din Sintra o fila de basm.
Cei care viziteaza Portugalia, in special Lisabona, fac o excursie aproape obligatorie si catre Sintra pentru a se bucura de panorame incredibile.

Orasele Portugaliei. Top 10 cele mai frumoase destinatii de vacanta
Sintra. Sursa foto: livingtours.com

Otaru, Japonia

Otaru este un mic oras portuar ce se afla la o distanta de aproximativ o jumatate de ora de Sapporo cu trenul. Canalul bine conservat si casele interesante fac din Otaru o excursie placuta sau o oprire in drum spre Peninsula Shakotan.

Inca din primele zile ale colonizarii lui Hokkaido la sfarsitul anilor 1800, Otaru a servit ca un important port comercial si de pescuit. Multe depozite vechi si fostele cladiri ale companiilor de transport maritim si de comert ofera centrului orasului un caracter special care aminteste de ultimele decenii .

Orasele romantice ale lumii. Top 10 destinatii pe care sa le alegeti in ''luna iubirii''
Otaru, Japonia. Sursa foto: https://www.topsimages.com/images/otaru-japan-51.html

Orasele romantice ale lumii: Bruges, Belgia

Unii spun despre Bruges ca este un muzeu in aer liber. Fara a se insela, centrul orasului este patrimoniu cultural UNESCO. Capodopere arhitecturale la tot pasul, locuri minunate in jurul orasului si o atmosfera vibranta. Stiati ca Venetia este uneori numita si Bruges din sud? Multe lucruri se pot spune despre Bruges, dar doua cuvinte sintetizeaza chintesenta acestui loc: fermecator si poveste. Are reputatia de a fi unul dintre cele mai frumoase orase din Europa, astfel incat o vizita in 2019 aveti de facut pana in Belgia.

City break in Bruges. Ce poti face in cel mai frumos oras al Belgiei
Vedere asupra unui canal din Bruges. Sursa foto: stchristophers.co.uk

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here